Arriba l’època d’estiu i és el moment en què molts de nosaltres planifiquem les nostres vacances d’estiu

Segurament que tots (o pràcticament tots) coincidirem en què l’objectiu principal al viatjar és descobrir món i, en la mesura de lo possible, explorar els llocs més exòtics i diferents a nosaltres. Però, a vegades la nostra economia és un petit handicap i ens veiem en l’obligació de fer mil maniobres per estirar el pressupost.

Així que, si ets dels nostres i no et banyes entre bitllets de 500 euros, segur que necessitaràs viatjar low-cost. Per fer-ho possible, hem recopilat 12 tips que nosaltres intentem sempre tenir en compte i així treure el màxim rendiment al viatge low-cost:

1. Buscar i comparar vols, allotjament i restaurants. Una lleugera inversió de temps al planificar el viatge pot suposar-nos un estalvi de diners considerable. Cal buscar la millor qualitat-preu.

2. Aprofitar descomptes i recomanacions d’hotels, vols, assegurances, etc. Nosaltres en tenim alguns aquí.

3. Definir itineraris ben connectats. És a dir, si tenim un vol a les 6h. del matí, millor dormir al costat de l’aeroport. En canvi, si volem a les 2 ó 3h. de la matinada, segurament podrem prescindir de l’hotel.

4. Recollir informació del preu habitual d’elements bàsics de la nostra destinació. Per exemple, l’aigua, entrades a llocs clau, hotels, àpats… D’aquesta manera podem tenir una referència de preus i descartar llocs on el preu està inflat.

5. Portar un control de despeses diàries a través d’una simple llibreta o qualsevol app de gestió econòmica.

6. Prioritzar llocs imprescindibles a visitar. D’aquesta manera podem saber el que ens costarà el dia a dia i reservar una part del pressupost per la resta de despeses. És a dir, si un dia gaudim d’una excursió cara, intentarem que els àpats i l’allotjament d’aquell mateix dia siguin econòmics per així compensar les despeses del dia.

7. Fer ús del transport públic i evitar els taxis i serveis privats. És habitual que intentin convèncer de lo contrari, però primer cal provar el transport públic per decidir per un mateix.

Tren nocturn de Pingyao a Xi’an, Xina

Tren nocturn de Pingyao a Xi’an – Estiu 2017

8. En el cas de llogar cotxe, intentar compartir-lo amb BlaBlaCar, Amovens… És increïble la de països que fan ús d’apps d’economia col·laborativa.

9. També, al llogar un cotxe, tenir present els dies que realment necessitarem el vehicle. Potser no cal llogar-lo per tots els dies del viatge, ja que hi haurà alguns en els que tocarà fer de marmota a l’hotel.

10. Comprar el menjar als supermercats, paradetes del carrer i mercats locals. D’aquesta manera ens assegurem mínimament pagar el preu real del menjar, sense inflacions.

Mercat local de Xanghai, Xina

Mercat local de Xanghai – Estiu 2017

11. En el cas de ser-ho, fer ús del carnet d’estudiant o similars que puguin beneficiar-nos de descomptes en museus, monuments, etc.

12. Comparar els preus de tours amb diferents companyies. Habitualment els hostels de l’estil bagpackers tenen preus més econòmics per realitzar les típiques excursions.

Som uns afortunats al tenir tanta oferta turística per organitzar-nos les vacances i així viatjar low-cost. És qüestió de dedicar-hi temps i aprofitar els recursos que tenim, des d’apps fins a opinions i blogs de referència a Internet.

No hi ha excusa per no sortir de casa a l’estiu i descobrir món. Pren nota d’aquests 12 consells citats i a viatjar low-cost!