Des de sempre i per sempre, Les Valls d’Aguilar és part de la meva infantesa i és on, per tradició familiar, anem a buscar bolets, en concret el rovelló 🍄, a l’iniciar la tardor. És en aquesta època de l’any quan ens ajuntem tota la família per anar un cap de setmana o festiu tots junts a les Valls d’Aguilar, un paratge de tranquil·litat magnífic.

Les Valls d’Aguilar és un municipi de la comarca de l’Alt Urgell de la província de Lleida, que uneix catorze entitats, com per exemple Noves de Segre i Castellàs del Cantó, que són les més grans.

Normalment ens allotgem a l’Hotel Alto Segre a Montferrer, que té un preu relativament alt com pràcticament tots els allotjaments de la zona, però l’atenció i el confort són més aviat fluixos. No obstant això, sempre ens ha agradat cuidar les tradicions familiars.

Aquest any, però, l’hotel està en plena remodelació i hem hagut d’allotjar-nos a l’Hotel Rural Cal Miquel d’Anserall, a 5 minuts per carretera de l’anterior hotel. Tot un gran descobriment, ja que en aquest cas el preu es correspon a la qualitat de les habitacions i serveis oferts, tot i faltar el punt nostàlgic. 😜

Hotel Rural Cal Miquel d’Anserall, La Vall d'Aguilar

Hotel Rural Cal Miquel d’Anserall, La Vall d’Aguilar

El secret més ben guardat de Les Valls d’Aguilar 💚

Tot i ser festiu, ens hem llevat a les 8h. del matí, ja que teníem molta feina a fer a la muntanya. Com a bons boletaires que som 😎 no citarem exactament quin és el nostre amagatall preferit per buscar bolets a Les Valls d’Aguilar ja que potser bona part de la família ens desheretaria.

Aquest any, però, la sequera en el nostre país ha fet que no hi hagi hagut molt de bolet tot i haver anat a mitjans d’octubre, quan normalment al mes de setembre ja en comencen a sortir.

En les dues primeres parades que vam fer en jeep no vam tenir molt d’èxit i només vam trobar un parell de rovellons i algun altre bolet menys simpàtic. Semblava que el poc que hi havia hagut per la zona ja s’ho havien endut.

Tot i així, no vam perdre les ganes i vam fer una tercer intent en un punt més alt de la muntanya. I sort d’això! En qüestió de 20 o 30 minuts vam poder omplir els cistells que dúiem amb molts bolets diversos i, sobretot, amb força rovellons. 😋

Cistelles amb bolets recollits a La Vall d’Aguilar

Bolets recollits a La Vall d’Aguilar

Boletada a Cal Ponsico

Per acabar d’arrodonir el dia hem dinat a casa d’un molt bon amic de la zona boletaire, a Cal Ponsico, amb tot el menjar de collita pròpia! Amanida d’enciam, tomàquet i ceba, truita de patates, molts bolets saltejats amb all i julivert fets al foc de llenya i pa de pagès. 👩‍🌾

Boletada a Cal Ponsico

Dinar a Cal Ponsico, tot casolà!

I, com era d’esperar, tot boníssim! Esperem que la propera temporada boletaire ens doni més alegries al nostre paladar. Bon profit! 😊

📍Les Valls d’Aguilar, Lleida.