Aquest any hem passat el cap d’any a Ginebra, un viatge triat a última hora. Dic això perquè va ser la típica situació de tornada de vacances d’estiu en què només penses en tornar a marxar, i doncs, una de les destinacions més econòmiques en aquell moment per marxar de cap d’any era Ginebra. 💡

Així que, el dia 31 de desembre a les 6h. del matí molts de son, cap allà volàvem!

Vam reservar l’Hotel Ibis Budget situat al costat de l’aeroport (a 15 minuts), ja que era el més econòmic, tant des d’Airbnb com de Booking. Vam decidir incloure l’esmorzar a la reserva per així evitar que el dia 1 ens quedéssim sense trobar res a l’estar tot tancat. I, també, per donar-nos el plaer de començar sense maldecaps l’any. 👌

A l’arribar a Ginebra a les 8h. del matí vam caminar fins a l’hotel per fer el check-in. Molt de fred i molta boira, però les primeres sensacions que vam tenir de Ginebra és que és una ciutat prou familiar i segura. L’hotel res de l’altre món, però suficient pel que anava a ser la nostra estada allà. Les habitacions recorden a càpsules de l’estil a les cambres dels creuers, amb un petit lavabo.

En marxa!

Vam descansar una mica a l’hotel (era moooolt d’hora), i vam marxar cap al centre de la ciutat amb les Targetes Geneva Pass que ens van facilitar gratuïtament a la recepció de l’hotel. Aquestes targetes ens permeten fer ús del transport públic de forma gratuïta durant els dies que estem allotjats a l’hotel.

Val a dir que en els 3 dies no vam trobar-nos amb cap revisor i tampoc vam descobrir ni com ni on es validaven els bitllets. Això sí, el transport és força fluid i les connexions són prou bones per moure’t per tota la ciutat.

Targetes Geneva Pass. Transport públic (autboús i tram) gratis a Ginebra

Targetes Geneva Pass

Vam fixar-nos un itinerari per visitar els principals reclams turístics de Ginebra: la font Jet d’Eau, el Jardí Anglés, l’església Ortodoxa Russa, la Seu de l’ONU, el Bains des Pâquis, la Catedral de San Pedro i el centre comercial Manor on tastar algun bombó de xocolata. 😋 Realment la ciutat en sí tampoc dóna per molt més, i en dos dies es pot visitar tota.

Un cop ens vam trobar al centre de la ciutat, vam baixar a l’estació principal  per passejar tranquil·lament fins arribar al famós llac Leman i de ben lluny ja podem veure la font Jet D’eau. Aquesta font està considerada com la més gran i emblemàtica de Suïssa, així com un dels llocs obligats a veure si viatges a Ginebra. El raig d’aigua pot arribar als 200 Km/h i assolir els 140 metres d’alçada.

Font Jet d’Eau al llac Leman. Ginebra (Suïssa)

Font Jet d’Eau al llac Leman

Per dinar vam entrar en una bar-cafeteria on feien pizzes, amanides i pasta, després de donar alguna volta i adonar-nos de lo car que era tot. Vam menjar dues pizzes (res de l’altre món, congelades), un refresc i una cervesa, tot plegat per 50€. Una autèntica barbaritat. És clar, la qualitat de vida a Ginebra és molt més elevada que la que podem tenir aquí, en tots els sentits.

Després de dinar vam caminar pels voltants del llac Leman, visitant de ben a prop la font de Jet d’Eau i el Jardí Anglès, un parc on es troba el monument nacional i el famós rellotge de flors, considerat com un dels més grans del món a l’estar decorat amb més de 6.000 flors.

Rellotge de flors del Jardí Anglès (Ginebra, Suïssa)

Rellotge de flors del Jardí Anglès

Després vam anar al casc antic per veure altres monuments i llocs emblemàtics de la ciutat. I ja, morts de fred, vam marxar a l’hotel per preparar-nos per la nit de cap d’any! 💫

Dies abans de volar cap a Ginebra vam estar seguint el grup de facebook Españoles en Ginebra 2, on espanyols que viuen allà publiquen informació de gran valor pels que visitem la ciutat. Així ens vam assabentar de la festa que es celebrava davant de Bains des Pâquis per cap d’any, aprofitant els focs artificials que es podien veure des del Grand Hotel Kempinski Geneva, situat a la gran avinguda Quai du Mont-Blanc que ressegueix el llac Lamen i on hi ha una gran quantitat de pubs i restaurants amb molt bona pinta.

Vam sopar a un Restaurant indi “Royal”, ja que era una de les opcions més assequibles al ser cap d’any i més encara a Ginebra. Vam demanar uns primers per picar i un segon plat cadascú. Amb postres, pa, beguda i copa de cava un total de 71€. Un sopar econòmic si tenim en compte que és Ginebra. Aquest restaurant indi es troba just darrere del Grand Hotel Kempinski Geneva.

Plats restaurant indi Royal. Ginebra, Suïssa

Sopar de cap d’any al Restaurant indi Royal

Un cop sopats, vam dirigir-nos cap al passeig Quai du Mont-Blanc on hi havia molt bon ambient per celebrar el cap d’any. Hi havia diverses carpes on punxaven música, escenaris on pujar a ballar, paradetes de menjar per emportar i beguda. Ens va sorprendre la quantitat de gent que hi havia, també espanyols, i tota la festa que es va muntar. Vam fer dues cerveses mentre gaudíem dels focs artificials i els balls posteriors. I cap a la 1 del matí vam marxar aprofitant l’últim tram disponible que ens duia a l’hotel. Esgotadíssims. 

Celebració de cap d'any a Quai du Mont-Blanc. Ginebra, Suïssa

Un dia 1 de gener “ressacós”

L’1 de gener, el que va ser el nostre segon dia, el vam passar al llit de l’habitació de l’hotel ja que alguna cosa del sopar del dia anterior en el restaurant indi no la vam digerir bé, i no ens va quedar cap altra més opció que anul·lar l’excursió planificada a l’altra punta del Llac Leman. 

No obstant això, si hem de treure quelcom positiu és que vam poder estalviar uns 200-250€ entre àpats i viatges de tren…

Finalment, el darrer dia 2 de gener teníem el vol de tornada a primera hora de la tarda, així que vam passar el matí passejant vora del llac una vegada més i visitant el centre comercial Manor, on vam poder comprar alguns souvenirs a la família. El cert és que a mi m’agrada molt visitar els grans centres comercials i supermercats d’altres països ja que penso que allà es poden veure diferències culturals quant a gastronomia, avanços tecnològics, etc.

Evidentment, no ens vam poder resistir i vam tastar els bombons Lindt de tots els gustos i vam haver de parar ja que encara estàvem ressentits de la mala nit del dia 31…

Bombons xocolata Lindt. Ginebra, Suïssa

Tot seguit vam dirigir-nos cap a l’aeroport per tornar cap a Barcelona. Visita fugaç a la ciutat de Ginebra per passar un cap d’any “entretingut”.

📍Ginebra, Suïssa