A cor obert, pau, amor i felicitat. Així ens sentim quan marxem a la natura, i aquest cap de setmana hem celebrat que fa 5 anys ens vam trobar i enamorar.💫

El David ha organitzat l’escapada d’aquest cap de setmana de 3 dies i dues nits, a Santa Coloma de Farners i voltants. En una casa de pagès, reformada, perduda al mig de la muntanya, autèntica i amb una mestressa encantadora, l’Imma. Aquest allotjament el vam gestionar a través de la plataforma de reserves i lloguer d’allotjaments i experiències Airbnb. Les dues nits ens van sortir per 70€ amb habitació de matrimoni i accés a bany, cuina i menjador. Un preu molt més que raonable tenint en compte el servei, l’espai i la zona.

Vam arribar divendres al vespre nit, preparats i amb ganes de desconnectar. L’Imma ens havia preparat una pizza per sopar i vam estar xerrant amb ella fins tard. Vam connectar molt amb ella, una dona plena de coneixement, oberta i entranyable, que ens oferia casa seva a cor obert. Seguidament vam caure rodons a la nostra habitació la mar d’acollidora i rústica.

L’endemà, vam esmorzar tranquils enmig de l’olor a bosc, del sol fent reflex a la humitat en  les flors i herbes de tot el jardí… els gats, gossos i gallines passejant tranquils. I ens vam fer uns entrepans de truita del meu xef preferit, 😋 per dinar i iniciar l’excursió del cap de setmana.

Ruta de les Fonts d’Osor

Osor es troba situat a 21 kilòmetres de Santa Coloma de Farners, just per sota de les Guilleries del massís del Montseny i al costat del Pantà de Susqueda. La ruta de les Fonts d’Osor té uns 9 kilòmetres i es pot fer en 2,5 hores perfectament. Aquesta ruta la vam trobar a Wikiloc, i aquest track es va fer concretament per col•laborar en les activitats promogudes per la Marató de TV3, però no està senyalitzat per cartells ni GR en diferents trams.

Si més no, nosaltres ens vam fixar que sí que hi ha un petit itinerari dins del poble d’Osor que explica els diferents punts d’interès del mateix poble. A l’hora, la nostra ruta estava senyalitzada per uns punts i fletxes blaves, que suposem que van servir de guia per les persones que van col·laborar per la Marató.

Senyalització de punts i fletxes blaves de la ruta de les Fonts d’Osor

Degut a aquesta senyalització no gaire clara per nosaltres, vam fer la ruta de les Fonts d’Osor al revés, però no passa res al tractar-se d’una ruta circular.

Iniciem l’itinerari a la plaça de la vila d’Osor, passant per l’esglèsia i just ens trobem amb la primer font de l’itinerari: la Font del Borrell. A  continuació, la Font del Bordegàs. Desprès continuem per la carretera, un camí no gaire segur, fins que trobem un trencadís direcció a les següents fonts i allà sí que ens fiquem bosc endins.

Passem per diferents fonts més: Font del Borratxí, Font del Senglar, Font de la Mata, etc. fins arribar de nou a Osor, on finalitza l’itinerari amb la Font de ca n’Aubreda.

Font del Bordegàs, Font de la Mata i Font de ca n’Aubreda

La ruta de les Fonts d’Osor combina camins amples, estrets, petites baixades i pujades, però en general sense gaire desnivell. És ideal per anar amb nens, passejar tranquil·lament, collir castanyes i gaudir de la humitat que ofereix la riera d’Osor que va resseguint el camí. És fàcil i curta, si més no, el paissatge no és especialment espectacular.

El final de la ruta o bé l’inici, acaba als carrers del poble d’Osor, on podem gaudir de les vistes del pont vell d’Osor, la riera amb els seus ànecs, el soroll de l’aigua…

Pont vell d’Osor que passa per sobre de la riera d’Osor

I per acabar el dia, l’Imma ens va recomenar sopar al Restaurant Can Cordons 🍽 a Riudarenes, a 11 minuts de Santa Coloma de Farners. Un lloc tranquil, acollidor, casolà i romàntic. Vam fer menú els dos, tot inclòs per 48€, deliciós i ben tips que vam acabar!

Diumenge d’aventures a Arbúcies

L’endemà, vam esmorzar amb l’Imma mentre xerràvem dels avantatges de viure a la muntanya i ens oferia una infusió de plantes medicinals extretes del seu jardí. Així, ens vam acomiadar, encantats i enyorats de marxar d’aquest oasis de pau i amor. Gràcies Imma. ❤

Posàvem rumb a l’última activitat d’aquest cap de setmana: La Selva d’Aventura, un circuit d’aventura als arbres per tastar el que és un bosc vertical! El parc d’aventures es troba a 24 minuts de Santa Coloma de Farners.

Aquest primer contacte, va ser una mica light ja que vam fer el circuit Andes, que seria el d’iniciació (1h. 30 min.) i el que ens permetia el nostre pack Smartbox. Perfecte, per aprendre el funcionament dels mosquetons i les politges, a l’hora que ens familiaritzàvem amb les alçades i els equilibris.👌

Gaudint del circuit Andes de La Selva d’Aventures, Arbúcies

I cap a casa, amb una mica més de pau on aferrar-nos i recordar en el dia a dia a Barcelona.

📍Santa Coloma de Farners
7430 Girona