La castanyada d’aquest any l’hem passat al càmping de Fontmartina situat al bell mig del Parc Natural del Montseny. Un càmping en plena natura on hem passat molt de fred al dormir en tenda a la zona d’acampada.

El terreny d’acampada està força bé, no disposa d’electricitat i dorms ben acompanyat de simpàtics porcs senglars… Cal dir que no ens van fer res, només ens volien conèixer de ben a prop. 🐗

El preu d’aquest càmping és molt econòmic, un dels millors de la zona del Montseny, per 18€ hem dormit tots dos les dues nits en tenda (taxa d’impost EET inclosa). També cal deixar 10€ de dipòsit a canvi de la targeta d’accés al càmping amb el vehicle.

Els serveis del càmping són:

  • Parking.
  • Botiga de queviures: pa acabat de fer, brioixeria i pizzes.
  • Lavabos, dutxes i zona de rentat bastant nou.

I, a més a més, la nit de la Castanyada ve una rondallaire i el propietari del càmping fa castanyes pels residents.

Just al sortir del càmping, on trobem el parking, hi comencen dues rutes de GR molt ben senyalitzades. Una d’elles és la coneguda Sot de l’infern, ruta circular i familiar, on tens l’oportunitat de recollir un bon grapat de castanyes si la recorres a l’època que hi hem anat nosaltres. Al matí hi havien bastantes famílies disposades a fer aquesta ruta. 👪

No obstant això, nosaltres vam decantar-nos per fer una excursió al Matagalls des de Collfornic. Entrada la tarda, vam decidir visitar el poble, molt recomanable.

Vigilia de Tots Sants a Viladrau: Ball de Bruixes

Tot i així, el motiu de la nostra estada al Montseny va ser gaudir de la vigilia de Tots Sants a Viladrau on es celebra el Ball de Bruixes degut a la persecució i execució que hi va haver el 1617.

Un cop a Viladrau, a les 20:30h. celebraven el concurs de menjar castanyes i a les 22:00h. l’espectacle del Ball de Bruixes amb una durada d’una hora. Hi havia gana i vam fer-nos amb una paparina prou grossa i plena de castanyes acabades de fer per 3€. També feien entrepans de botifarra per 4,5€, i es podien comprar begudes i creps.

Castanyada a Viladrau. Paperina de castanyes. Ball de bruixes

Desafortunadament el poble estava una mica colapsat de gent degut a la difusió dels esdeveniments en els mitjans de comunicació. Nosaltres vam assabentar-nos a través d’Internet.

Vam poder sopar un entrepà en un restaurant a bon preu i un bon tros de pastís de formatge (una de les nostres debilitats). I de postres, uns panelletes de la pastisseria del poble! 😋

Una castanyada diferent, amb molt de fred, màgia i molt bona gent.

📍Càmping de Fontmartina
Carretera BV-5119, Km. 10.500, 08479
La Costa de Montseny, Barcelona