Costa de creure, però a dia d’avui encara queden coses gratis en aquest món. I sí, també a l’hora de viatjar. 

Doncs bé, en moltes grans ciutats existeix la possibilitat de fer excursions i tours gratis, normalment amb un guia local que explicarà allò que cal saber de la ciutat visitada.

Val a dir que no som gens partidaris de les visites guiades i excursions organitzades, no és el nostre estil. Però fer un tour amb un guia local i de forma totalment gratuïta és un pla irrebutjable. 

És fàcil pensar que, al tractar-se d’una excursió o tour gratis, serà un servei ràpid o de mala qualitat… però no és així. Nosaltres som dels que intentem estalviar a l’hora de viatjarja que són moltes les visites i activitats que volem realitzar, i aquest tipus de serveis són molt benvinguts.

Com funciona un tour gratis o free tour?

La majoria dels tours gratis o free tours funcionen de forma similar. Estan impartits per empreses, grups o organitzacions.

Aquests tipus de tours tenen diferents punts de trobada en les grans ciutats i, un cop arriben els turistes, es distribueixen en diferents grups en funció de l’idioma. Generalment acostumen a incloure l’idioma castellà. El tour sempre es fa a peu i acostuma a durar unes 2-3 hores depenent de la ciutat i del volum de gent del grup.

Durant el trajecte, els guies fan les seves explicacions amb total coneixement al ser locals i, sobretot, amb molta passió. 

Un cop finalitzat el tour, hi ha la possibilitat de pagar quelcom, a voluntat del turista. No obstant això, generalment els turistes paguen ja que són serveis de molt bona qualitat.

On puc reservar un tour gratis o free tour?

Per poder reservar un free tour és molt senzill. Només cal buscar a Google alguna de les empreses amb les paraules “free tour”, “guias turisticos gratis” o similar, seguidament de la ciutat a visitar; per exemple: “free tour Londres”. Un cop estiguem a la web de la companyia, cal fer la reserva a través d’un formulari o directament a l’email de contacte. 

Actualment hi ha moltes companyies que es dediquen al ‘free tour’: Sandeman’s New Europe, Free Tours by foot, Runner Bean Tours, Civitatis

Alguns dels free tours que podem reservar amb aquestes organitzacions o empreses són:

Com pordreu comprovar, hi ha un munt! El free tour o tour gratis ens sembla una forma de conèixer la ciutat molt interessant a través d’una fórmula molt honesta, independentment de l’economia de cadascú.