Des de la màxima tranquil·litat fins a l’adrenalina pura. Aquest cap de setmana passat ha estat de contrastos i hem desconnectat, com feia temps que no fèiem, a l’encantador Refugi Casa Canelo, situat a Rodés, un poble del terme municipal de Rialp, a la comarca del Pallars Sobirà. Pertanyia a l’antic terme de Surp. 

Rodés es troba a la Vall d’Àneu, un poblet on només hi ha 4 cases. Tot just arribar a l’entrada del poble ens trobem amb un ramat d’ovelles pasturant pel bell poble, una primera mostra del que ens trobarem durant aquest cap de setmana. 

El Refugi Casa Canelo té unes vistes espectaculars a tota la vall, com si fos un mirador, amb diferents espais on descansar i gaudir de l’entorn. L’Amaia, que és la persona que dirigeix el refugi, ha aconseguit instaurar aquella tranquil·litat que molts pixapins busquem al fugir de la gran ciutat. 

Espectaculars vistes des de la zona de terrassa del Refugi Casa Canelo

Espectaculars vistes des de la zona de terrassa del Refugi Casa Canelo

Sortosament per nosaltres, aquest cap de setmana no hi havia més hostes al Refugi Casa Canelo. Així que, tot i que normalment als refugis s’acostuma a compartir habitació amb més gent, vam tenir el privilegi de disposar d’una habitació exclusivament per a nosaltres. 

Una de les habitacions del Refugi Casa Canelo

Una de les habitacions del Refugi Casa Canelo

Vam contractar un pack que incloïa: 

  • Dues nits amb mitja pensió.
  • Dues activitats d’aventura amb la companyia Aiguadicció Rialp: Hidrospeed i barranquisme. 

El primer dia el vam dedicar a explorar el petit poble i a descansar, ja que ens esperaven dos dies ben intensos. L’Amaia ens va preparar un sopar d’allò més bo: arrosset amb verdures, amanida i truita. Tot deliciós. Vam anar a dormir d’hora, que havíem de guardar energies.

Sopar casolà del Refugi Casa Canelo: arròs amb verdures, amanida i truita

Sopar casolà del Refugi Casa Canelo: arròs amb verdures, amanida i truita

Primera activitat d’aventura: Hidrospeed 

En aquest primer tastet d’aventura la Isa anava una mica enganyada. Jo ja havia fet ràfting prèviament i sabia que l’hidrospeed era una miqueta més “exigent”. 

Per aquells que no ho coneixeu, l’hidrospeed és un esport d’aventura que es practica en rius de muntanya sobre una espècie de taula individual que protegeix de les roques i facilita el descens. Si ja has practicat el ràfting ja tens una mínima idea del que et pots trobar. 😉 

De nou vam tenir la sort d’estar sols, i això va fer que poguéssim gaudir d’unes classes a mida amb el monitor per a nosaltres dos sols. En el cas de la Isa, que mai havia fet cap activitat aquàtica de l’estil, no li va fer el pes. Teníem contractat el tram breu, de 7km., i després hi havia l’opció de pagar un petit plus i fer el tram llarg, que en total eren 14km. La Isa ja va tenir prou amb aquells 7km. i jo vaig decidir continuar. Vam dinar allà mateix a Rialp per recuperar forces. 

Segona activitat d’aventura: Barranquisme 

A l’endemà ens esperama una segona activitat d’aventura. En aquest cas, però, no vam tenir tanta sort i vam compartir l’activitat de barranquisme amb altra gent, que també estava bé per així xerrar i aprendre els uns dels altres. 

Ens havíem de trobar amb el guia de l’activitat en una zona d’aparcament on ens entregaria el material necessari: 

  • Granota, jaqueta i mitjons de neoprè
  • Casc
  • Arnès
  • Mosquetó de seguretat 

Des d’allà vam fer l’aproximació d’uns 45’ caminant fins al punt d’inici del descens del barranc. El guia ens va ensenyar les diferents tècniques de progressió que ens servirien de gran ajuda per l’activitat: ràpel, salts, tobogans, etc. Una manera de baixar la muntanya diferent, entretinguda i emocionant.

El cap de setmana a Rodés ha estat molt encertat per recarregar energies, amb gent professional, entregada i amable. Tant el menjar com el servei del Refugi Casa Canelo ha estat excel·lent.

I, una vegada més, el contacte amb la natura, espectacular. 

Vistes des d’una de les finestres del Refugi Casa Canelo

Vistes des d’una de les finestres del Refugi Casa Canelo

 📍Refugi Casa Canelo
0 S N, 25594 Rodés, Lleida