L’Índia, segurament un dels països que més ens ha marcat i marcarà les nostres vides. Tothom diu que l’Índia és un país de contrastos i, també, les opinions de la gent que hi va són tot contrastos: o bé t’enamora, o bé l’odies. En el nostre cas, òbviament, va ser la primera opció.

No obstant això, si tens dubtes tenim fins a 13 arguments de pes per viatjar a l’Índia i no odiar-la.

Cultura i persones de l’Índia

Si vols conèixer la cultura de l’Índia i les seves costums, només cal observar el seu dia a dia i deixar-te sorprendre per les semblances i diferències amb la nostra cultura. L’Índia és enorme i, un cop ets allà, te n’adones que la distància cobra una dimensió important. Per què? Doncs perquè a cada regió les costums, tradicions, dialecte, vestimenta…. canvien.

En general, la nostra experiència a l’Índia va ser molt positiva i divertida. Tret de la típica estafa a Nova Delhi, que ens vam menjar amb patates. Pel que fa a la resta, sempre van ser amables amb nosaltres, oferint-se per ajudar-nos, i preguntant curiosament sobre la nostra vida, incloses preguntes més privades (sexe, parella, sou, etc.).

A l’Índia, sobretot als poblets més rurals, és sorprenent veure una persona de pell blanca com nosaltres. És per aquest motiu que, constantment, ens demanaven fotografies, ens analitzaven de dalt a baix i, fins i tot, ens perseguien. Fins i tot a vegades era un pèl incòmode ser el centre d’atenció.

Parlant amb dones índies al Fort Vermell de Nova Delhi

Parlant amb dones índies al Fort Vermell de Nova Delhi

També, com aspecte negatiu, afegiríem la persecució constant de guies, venedors, conductors de tuk-tuk, etc., que ens aturaven a tots llocs per vendre’ns algun dels seus productes o serveis. Això ens feia estar sempre alerta i pacients, per no perdre mai el somriure. Però moltes vegades ens hagués agradat quedar-nos més estona en alguns llocs, contemplant els monuments, paisatges, el dia a dia de la gent, etc., però no podia ser possible degut a la presència i insistència d’aquesta gent.

Gastronomia de l’Índia

Spicy! Aquesta seria la definició més adequada per a la gastronomia de l’Índia. Als restaurants, encara que demanis el menjar sense espècie picant, sempre t’ho serviran amb un mínim de toc picant, ja que ells ho cuinen tot així. Però bé, mica en mica un s’hi va acostumant…

Menjar típic de l’Índia

Menjar típic de l’Índia

Això sí, existeix una infinitat de plats deliciosos que gairebé podries tastar una especialitat cada dia, cuinant el pollastre de moltes maneres i salses vàries, a més a més de moltes opcions vegetarianes.

També, als restaurants de l’Índia és habitual acompanyar els àpats amb un pa pla anomenat chapati o naan, de diverses varietats, que estan de mort! I a l’acabar l’àpat, no falla tampoc l’anís amb herbes, un clàssic del país.

Herbes i anís al final d’un àpat de restaurant a l’Índia

Herbes i anís al final d’un àpat de restaurant a l’Índia

Quant a la beguda, destaca la mítica cervesa Kingfisher de mig litre. Ara bé, és habitual veure en un bar o restaurant com els homes prenen cervesa sense cap mena de mania, tots junts, mentre que les dones es situen per una altra banda i bevent altres begudes alternatives (bàsicament sense alcohol).

Kingfisher, típica cervesa de l’Índia

Kingfisher, típica cervesa de l’Índia

El cert és que la Índia és un país obligatori a visitar per a qualsevol persona que li agradi viatjar. Hi ha molt a descobrir i molt per aprendre d’aquest país. Només cal deixar de banda les manies i deixar-se portar per tot el que està per venir.