Si ets vegetarià, estaràs d’acord amb mi que a vegades és una mica més difícil trobar llocs amb opcions gastronòmiques quan estàs fora de la teva ciutat. El cert és que requereix invertir més temps en buscar llocs on poder trobar menjar vegetarià.

Ja de per sí, a Barcelona cal mirar bé la carta abans d’entrar a un restaurant a dinar o sopar, per assegurar-te de menjar quelcom, més enllà de la típica amanida bàsica. Doncs quan viatges cal posar encara més èmfasi.

Si quan viatges busques menjar vegetarià, els meus consells són:

  • A l’hora de contractar els bitllets d’avió, sempre i quan siguin trajectes de llarga durada, normalment hi ha l’opció per a vegetarians. És gratis, només has de trucar si és que no pots triar l’opció online.
  • Quan s’apropi l’hora de menjar, comença a dirigir-te cap a la zona de restaurants per anar valorant preus i possibles plats aptes per tu i per qui t’acompanya.
  • Descobreix quins plats típics pots menjar. Ja que hem arribat fins allà, tasta algun plat del país que estàs visitant.
  • Busca a Internet recomanacions de restaurants.
  • Aprèn les paraules clau en l’idioma local, de l’estil “no carne”, “no pescado”, “vegetariano”, etc. El mateix pots fer si viatges a l’Àsia i vols evitar el picant… molt típic del continent en molts plats.
  • Busca si hi ha símbols concrets que identifiqui a restaurants vegetarians.
  • Compra al supermercat sempre alguna cosa que et salvi l’àpat, per si no trobes res vegetarià.

Cert que a vegades no és fàcil trobar menjar vegetarià quan estàs de viatge, però més val ser previsor i seguir aquests consells per evitar passar gana, i més després d’un dia de llarga caminada.

No obstant això, he de dir que cada cop a Europa és més fàcil trobar alternatives gastronòmiques i a països de l’Àsia on hem estat, hi ha molta cultura de gastronomia vegetariana. Destacar, per exemple, que a l’Índiahi ha molt plat vegetarià, fins i tot al McDonald’s podem trobar una gran varietat d’hamburgueses vegetarianes!

 

Hamburgueses vegetarianes al Mc Donald's de Mumbai, Índia

Mc Donald’s de Mumbai, Índia