Per tal d’aprofitar el nostre viatge al Senegal vam decidir tornar cap a Barcelona des de l’Aeroport Internacional de Banjul, capital de Gàmbia, ja que ens queda molt més a prop d’on ens trobàvem, Abéné. D’aquesta manera no havíem de tornar a l’inici del nostre viatge, Dakar, i podíem també fer un viatge exprés a Gàmbia.

Gàmbia és una república de l’Àfrica occidental (antiga colònia britànica), rodejada completament pel Senegal excepte a l’oest, on el riu Gàmbia toca amb l’Oceà Atlàntic. És el país més petit de l’Àfrica continental amb 500 kilòmetres de llarg i 50 d’ample.

Manle del campament ‘Tu Casa en África’ a Abéné, ens va fer el favor de portar-nos a tots quatre fins a l’aeroport de Gàmbia.

Com tramitar el visat per creuar a Gàmbia des de Senegal


El visat per accedir a Gàmbia el vam poder tramitar al creuar la mateixa frontera entre Senegal i Gàmbia. El cost per aconseguir el visat ja depèn de qui et trobis i el temps i ganes que tinguis per negociar.

En el nostre cas, com que anàvem amb una personal del Senegal i ja es coneix com funcionen aquests tràmits, el cost del visat a Gàmbia va ser de 20.000 CFA, l’equivalent a uns 30€. Però, malauradament, és un cost que pot variar considerablement.

Com tramitar el visat per entrar a Gàmbia

Com tramitar el visat per entrar a Gàmbia

També cal dur a sobre el Certificat Internacional de Vacunació on s’indiquen les vacunes subministrades. Et recomanem llegir: Quines vacunes necessito per viatjar a Senegal i Gàmbioa?

Visita al Kachikally Crocodile Pool


Aixó doncs, amb Manle al volant, abans de deixar-nos a l’aerport vam visitar Kachikally Crocodile Pool, un santuari de cocodrils. Tot i que nosaltres no som partidaris de fer aquest tipus de visites… en aquesta ocasió ens vam deixar portar per la invitació.

La piscina de cocodrils Kachikally es troba a Bakau, a uns 16 kilòmetres de la capital Banjul.

 

És una de les tres piscines sagrades de cocodrils que s’utilitzen a Gàmbia com a llocs per a rituals de fertilitat. A Gàmbia, el cocodril representa el poder de la fertilitat. Existeix una llegenda de fa més de 500 anys que diu que els cocodrils aporten fertilitat a les dones. Kachikally és, segurament, una de les atraccions turístiques més destacables de Gàmbia.

Entrada a Kachikally Crocodile Pool

Entrada a Kachikally Crocodile Pool

A Kachikally hi ha aproximadament uns 80 cocodrils, lliures per la zona, per tant, cal ser prudents, silenciosos i respectar l’espai. Alguns cocodrils poden arribar als 3 metres de longitud, tot i que la gran majoria mesuren 2 metres aproximadament.

Interior del Kachikally Crocodile Pool

Interior del Kachikally Crocodile Pool

Els cocodrils de Kachikally són molt dòcils i estan acostumats a les visites. Segons deien els treballadors del parc, no mengen carn vermella, només peix… Però nosaltres no sabem fins a quin punt podrien estar sedats perquè et permeten acostar-te tant com vulguis i, fins i tot, tocar-los per fer-te una fotografia.

Un dels 80 cocodrils del Kachikally Crocodile Pool

Un dels 80 cocodrils del Kachikally Crocodile Pool

A banda de la piscina dels cocodrils i zona de bosc, també hi ha una part de museu on es mostren algunes de les tradicions que tenen les tribus més importants de Gàmbia, com són els Mandinka i els Wolof. També hi ha exposada informació sobre l’historia i cocodrils de la zona, instruments musicals, objectes culturals, vestuari, eines… Força complet, hi ha informació de cada objecte en francès, val la pena visitar-ho!

Museu Kachikally Crocodile Pool

Museu Kachikally Crocodile Pool

Aeroport Internacional de Banjul, Gàmbia


Un cop a l’Aeroport Internacional de Banjul, no podíem acabar d’una altra manera el nostre viatge el Senegal que jugant a cartes al terra de l’aeroport, ja que estava en obres i no hi havia lloc on acomodar-se mínimament.

Aeroport Internacional de Banjul, Gàmbia

Aeroport Internacional de Banjul

Tanquem el nostre viatge al Senegal contents i sencers, que no és poc, i amb més ganes de seguir descobrint aquest enorme continent dan divers. Fins aviat Àfrica!