La primera parada del nostre viatge a Costa Rica va ser La Fortuna de San Carlos (Alajuela), amb l’objectiu de visitar el Volcán Arenal

El viatge era d’unes 3 hores des de San José, que vam fer ràpid i, a mesura que anàvem avançant, podíem gaudir d’un entorn verd més frondós i poblets més petits.

Continguts de l'entrada

On ens vam allotjar?

Ens vam allotjar al Hostel San Bosco Inn, al mig del poble de la Fortuna. Disposàvem d’una habitació triple amb bany privat. A més a més, esmorzar amb bufet inclòs i accés a les termes del Volcano Lodge & Springs. Tot i que només dúiem reserva per una nit, finalment vam decidir passar una altra ja que ho vam trobar interessant per així fer tot el que ens havíem proposat. 

Entrada al Hostel San Bosco Inn, a La Fortuna

Entrada al Hostel San Bosco Inn, a La Fortuna

 Habitacions netes i amples, esmorzar deliciós i termes espectaculars amb vistes al volcà. Les zones comuns estan enjardinades, hi ha una zona per prendre te o cafè gratuït i zona de piscina molt tranquil·la davant del menjador a l’aire lliure.

És l’allotjament més car que vam pagar a Costa Rica, 40$ la nit per dues persones. Però pels serveis que inclou, està molt bé.

Què visitar a La Fortuna?

La Fortuna

A La Fortuna es pot passejar pels carrers principals perfectament, és un poblet turístic que reuneix un munt de restaurants i botigues. A més a mes, també té just al mig una església amb una zona enjardinada just davant des d’on es pot veure el volcà darrere el campanar.

Centre de La Fortuna

Centre de La Fortuna

Quant a restaurants, vam seguir les recomanacions de Tripadvisor per tal de trobar llocs que estiguin be de relació qualitat/preu. Un d’aquests llocs va ser la Soda Hormiga, econòmic i molt bo (dels millors llocs que vam tastar) i Soda Víquez, una mica més car però allà vam tastar un batut de coco amb canyella que ens va enamorar.

Batuts de coco en una soda de La Fortuna

Batuts de coco en una soda de La Fortuna

Tot i que els preus ja pujaven respecte San José, els batuts de coco i els plats  de casado i gallo eren espectaculars! Segurament de les millors sodes on vam menjar en tot el viatge a Costa Rica.

Parc Nacional Volcán Arenal

El Parc Nacional Volcán Arenal està situat a 10 kilòmetres de La Fortuna i el seu horari és de 8 del matí fins les 16h. L’entrada costa $15 i inclou l’aparcament del cotxe. També, just passar l’entrada hi ha serveis de lavabo.

El Volcán Arenal es troba actiu des del 1968, de fet, és un dels volcans més actius de Costa Rica. A diferència d’altres volcans del país, el Volcán Arenal té una forma cònica perfecta. Malgrat els rius de lava del volcà, és curiós veure el volcà rodejat de tanta vegetació, això es deu al clima costa-riqueny que fa créixer plantes amb molta facilitat.

Volcán Arenal, a prop de La Fortuna

Volcán Arenal, a prop de La Fortuna

Com en tots els parcs nacionals del país, a Volcán Arenal també es pot contractar un guia. No obstant això, a diferència d’altres parcs com per exemple el de Manuel Antonio, creiem aquí que no val la pena contractar un guia ja que no és un lloc molt prolífic quant a fauna es refereix.

Dins del parc hi ha 3 itineraris a fer, totalment senyalitzats: Heliconias (1km.),Coladas (2km.) i El Ceibo (1,8km.).

Mapa de senders del Volcán Arenal

Mapa de senders del Volcán Arenal

Nosaltres vam fer prendre el sender d’El Ceibo (1,8 km.), un passeig pel mig de la selva, passant per un enorme ficus de més de 300 anys i 50 metres d’alçada, i acabant en un mirador, on hi ha una vista del volcà més propera i està envoltat de roques volcàniques i vegetació.

Famós ficus de més de 300 anys al Parc Nacional Volcán Arenal

Famós ficus de més de 300 anys al Parc Nacional Volcán Arenal

A l’altra banda també es pot veure el Lago Arenal, el més gran del país. A la tornada de l’excursió vam agafar el sender de Las Coladas (2 km.). Malauradament no vam trobar gaire fauna en aquest parc natural, tret d’iguanes i aus.

Cascada La Fortuna

La Cascada La Fortuna es troba a la base de la zona d’un altre volcà, el Chato, a 5 kilòmetres de La Fortuna i en la mateixa carretera direcció el Parc Nacional Volcán Arenal. L’horari per accedir a aquesta reserva ecològica és de 7 a 17h. i el cost de l’entrada és de $15.

Entrada a la reserva ecològica de la cascada La Fortuna

Entrada a la reserva ecològica de la cascada La Fortuna

L’atractiu principal d’aquesta reserva ecològica és la cascada en sí, que es pot contemplar només entrar a  la reserva ecològica. No obstant això, si es vol veure de ben a prop, tocarà baixar més de 500 escales. Per aquest motiu, és recomanable dur roba còmoda per fer tota l’excursió, i també banyador i tovallola a la motxilla ja que a baix de tot està permès banyar-s’hi. És una excursió senzilla i el sender no és irregular, ja que hi ha zones pavimentades i altres són passarel·les de metall.

Cascada La Fortuna

Cascada La Fortuna

La reserva també disposa d’un jardí d’orquídies i una papalloneria on es poden veure un munt de papallones diferents.

Papalloneria de la reserva ecològica La Fortuna

Papalloneria de la reserva ecològica La Fortuna

Volcán Cerro Chato

El Volcán Cerro Chato està considerat com el germà petit del Volcán Arenal i no és tan alt ni actiu com aquest.

Per visitar el Cerro Chato cal fer una excursió més dura que la del Volcán Arenal. Bàsicament és una pujada amb molt de desnivell positiu fins arribar a dalt de tot del mateix volcà i aleshores toca baixar cap a la llacuna, on també està permès banyar-s’hi.

És una excursió que ens van recomanar molts però, malauradament, el  dia que volíem anar ens va ploure molt de bon matí i ens van aconsellar millor no anar-hi ja que el terreny estaria enfangat i impracticable. Per tant, vam descartar l’opció i vam agafar el cotxe per anar a visitar altres poblets i el Lago Arenal.

Lago Arenal

Lago Arenal

Termes a La Fortuna

A La Fortuna és típic anar a les termes de Tabacón, que tenen un cost d’accés de $60/persona i provenen del mateix riu Tabacón. Una altra opció és anar a la zona on van els locals, una mica més amunt de les termes de Tabacón i l’avantatge és que l’entrada és gratuïta.

Tal com ja hem dit més amunt, nosaltres vam reservar el Hostel San Bosco Inn, que ja incloïa entrada a unes termes, les del Volcano Lodge & Springs.

Termes del Volcano Lodge & Springs, a La Fortuna

Termes del Volcano Lodge & Springs, a La Fortuna

Vam accedir a mitja tarda i va ser una passada! Unes instal·lacions TOP amb el típic bar dins de la piscina i un entorn immillorable. Nosaltres nedant i prenent còctels, aprofitant la happy hour, mentre xerràvem amb el barman sobre política, cultura del país… i futbol.