Manuel Antonio és un petit poble de la costa central del Pacífic de Costa Rica, el seu principal atractiu és el Parc Nacional Manuel Antonio. El poble de Manuel Antonio té moltes opcions d’allotjament i es troba molt a prop de Quepos, una ciutat pescadora on hi ha molta més varietat de supermercats i restaurants, a preus mès econòmics. 

Continguts de l'entrada

Allotjament a Manuel Antonio

Ens vam allotjar al Hostel Manuel Antonio en habitació privada amb bany compartit. El servei incloïa l’esmorzar i accés a una cuina compartida, a més de zona de piscina i bar.

 És un hostel gran amb esmorzar senzill i correcte. A més a més, des de la piscina hi ha un camí de muntanya d’uns 25’ que dóna accés a dues platges privades molt verges, on normalment no hi ha ningú.

 Al ser un hostel gran, hi ha bastanta gent i és fàcil coincidir amb diversos grups que vulguin fer festa fins tard en comptes de matinar…

Hostel Manuel Antonio

Àrea de menjador i cuina del Hostel Manuel Antonio

Què visitar a Manuel Antonio?

Platja Espadilla

La Platja Espadilla és la principal platja de Manuel Antonio, la més massificada per la gent, amb venta ambulant. Es troba just al costat de l’entrada al Parc Nacional Manuel Antonio.

Platja Espadilla de Manuel Antonio

Platja Espadilla de Manuel Antonio

Platges gratuïtes i privades de Manuel Antonio

Existeixen diferents platgetes, més aviat tipus cales que valen la pena visitar com a alternatives a la platja principal de Manuel Antonio. Nosaltres vam visitar una que s’accedia des del darrere del Hostel de Manuel Antonio. Tot i que vam haver de caminar uns 25′ i feia molta calor, va valer la pena… Estàvem sols! 

Platja privada de Manuel Antonio

Platja privada de Manuel Antonio

Quepos

És una petita ciutat portuària de pesca esportiva amb serveis d’aventura a l’aire lliure i molta vida nocturna. Es troba ubicada al costat de Manuel Antonio, i disposa de pràcticament tos els serveis necessaris: restaurants, supermercats tipus Palí, farmàcia, banc…

Venda de fruita a la ciutat de Quepos

Venda de fruita a la ciutat de Quepos

Parc Nacional Manuel Antonio

El Parc Nacional de Manuel Antonio va ser el segon parc natural que vam visitar durant el viatge a Costa Rica, tot just després de veure el de Volcán Arenal i abans d’anar al Parc Natural Corcovado.

Per 3.000 colones es pot aparcar al parking “oficial” del parc que està al davant de l’oficina on comprar els tickets. De camí al parc en cotxe, cal vigilar amb altres “gorrillas” que intenten enredar als turistes despistats, oferint un aparcament més lluny del parc i a un altre preu…

L’entrada al Parc Nacional Manuel Antonio costa 9.200 colones ($16) i al seu interior només hi ha serveis de lavabos i dutxes. Per tant, cal dur aigua i menjar natural, ja que el menjar industrial empaquetat està totalment prohibit. A prop de l’entrada hi ha un munt de guies que ofereixen els seus serveis… en el cas de voler-ne contractar un, cal fixar-se amb els que duen una identificació oficial de guia.

Entrades al Parc Nacional Manuel Antonio

Entrades al Parc Nacional Manuel Antonio

Tot i ser un dels parcs nacionals més petits de Costa Rica, el de Manuel Antonio és el més popular i visitat, al ser considerat un dels parcs amb major biodiversitat del món: conviuen més de 100 espècies de mamífers i més de 180 espècies d’aus.

L’horari d’accés al Parc Nacional de Manuel Antonio és de 7 a 16 hores, i els dilluns tanca. Val a dir que durant els 3 mesos d’estiu, quan s’assoleix un aforament d’uns 1.350 visitants, el parc tanca les seves portes per evitar massificacions. Així que a partir de les 9-10h. del matí normalment ja està tancat.

Per tant, val la pena matinar per visitar el Parc Nacional Manuel Antonio, no només per veure més animals tranquil•lament, sinó que si es va a mig matí és possible que directament ja no es pugui accedir. En el nostre cas, a les 7h. del matí ja estàvem fent cua a les oficines del parc per comprar les entrades.

Oficina del Parc Nacional Manuel Antonio, Costa Rica

Cua a l’oficina per comprar les entradas del Paro Nacional Manuel Antonio

És molt recomanable “obrir” els parcs nacionals a Costa Rica, per trobar-te els animals despertant i les platges desertes, a més de gaudir dels diferents sons de la fauna que hi habita.

Platja del Parc Nacional Manuel Antonio

Platja del Parc Nacional Manuel Antonio

Nosaltres vam recórrer tots els itineraris que ofereix el parc, tots ells ben senyalitzats i explicatius, per explorar tota la flora i fauna.

Mapa d'itineraris del Parc Nacional Manuel Antonio

Mapa d’itineraris del Parc Nacional Manuel Antonio

En aquest parc nacional vam veure ossos mandrosos, un tipus de cèrvid, un agutí centreamericà o nyeque (guatusa), crancs de colors, moltes aus i varis tipus de micos com el cara blanca o l’aluata negre (aullador).

Un parc 100% recomanable per visitar en el teu viatge a Costa Rica, PURA VIDA!!