Deixem enrere La Fortuna i ens posem en marxa direcció a Monteverde, la primera parada obligatòria d’aquest viatge a Costa Rica. I dic obligatòria perquè el Parc 100% Aventura cal visitar-lo per gaudir com es mereix aquest viatge.

El camí de La Fortuna a Monteverde és genial: prats verds, granges ramaderes, animals pastant pels immensos prats, paisatges de les muntanyes que es fonen amb el color blau del cel… molt bonic! No obstant això, s’ha de dir que la carretera per arribar a Monteverde és tot un horror! Teníem moltes ganes d’arribar al nostre allotjament a Santa Elena i deixar el cotxe de banda per una estona.

Continguts de l'entrada

On ens vam allotjar?

Ens vam allotjar a Mi Casa Tica, a la reserva de Santa Elena, que està al costat de Monteverde.

Allotjament Mi Casa Tica, Santa Elena

Allotjament Mi Casa Tica, Santa Elena

Disposàvem d’una habitació doble amb bany privat i esmorzar inclòs.

Preu molt econòmic, $16/nit per dues persones amb esmorzar inclòs.

Un hostel petit i molt molt bàsic. La neteja i el manteniment just, i l’esmorzar simple: tortites, un plàtan i cafè.

Va ser a Mi Casa Tica on vam conèixer la primera rentadora descapotable!

Rentadora descapotable de l’allotjament Mi Casa Tica, Santa Elena

Rentadora descapotable de l’allotjament Mi Casa Tica, Santa Elena

Què visitar a Santa Elena?

Santa Elena és una reserva ubicada al nord de la província de Puntarenas. La població es troba a prop de la refrescant Reserva Biològica Bosc Nebulós Monteverde, una de les reserves naturals més visitades del país. En general, la població de Santa Elena disposa de moltes botigues, restaurants i hostels bàsics destinats al turisme.

Per part nostra, a Santa Elena vam visitar un arbre ficus molt famós també per la zona. Es tracta d’un ficus que el seu interior està totalment buit i que, a dia d’avui, la seva visita és encara gratuïta. El bosc on es troba aquest ficus està situat a l’entrada del Cloud Forest Lodge (hi ha senyals indicant l’hotel des de Santa Elena), a menys de 2 km. del centre del poble.

Ficus foradat de Santa Elena

Ficus foradat de Santa Elena

És digne de veure com diferents arbres petits s’han anat unint per formar aquest fantàstic ficus foradat després de moooolts anys de vida. Gràcies a aquest buit del seu interior, es pot trepar per dins sense gaires problemes i ascendir ben amunt (quina por!). Deien que a dalt de tot hi havia un niu d’àliga… Nosaltres, però, vam pujar fins a la meitat del ficus… ja que no volíem acabar el viatge en un hospital de Costa Rica….

De camí al ficus vam poder veure la papallona Morpho blava, quina il·lusió! Però no la vam poder fotografiar…

Parc d’Aventura Monteverde: 100% Aventura

L’empresa 100% Aventura es dedica al turisme d’aventura i estan especialitzats en el tour de canopy. El seu parc d’aventura està situat a la Reserva biològica Bosc Nebulós Monteverde.

Així doncs, només arribar al hostel Mi Casa Tica vam fer la reserva del tour de canopy al Parc 100% Aventura de Monteverde per visitar-lo a les 15h. Tenen diferents horaris i s’inclou també el desplaçament.

Preparats per iniciar el Tour de Canopy al Parc 100% Aventura

Preparats per iniciar el Tour de Canopy al Parc 100% Aventura

El tour consisteix en un circuit de cablejat per viatjar a través de les copes dels arbres (tirolines, salts, ponts, etc.) i té un cost de $50/persona. La reserva pel parc d’aventura es pot fer des de diferents allotjaments i punts turístics de Santa Elena.

Allà al parc d’aventura vam poder gaudir de la tirolina més llarga de Llatinoamèrica: 1.590 metres. Espectacular! La posició del cos en aquesta tirolina es del tipus “Superman” i això fa que impressioni encara molt més.

L’altre plat fort del parc era el gronxador/salt de Tarzán de 45 metres d’alçada. Una experiència similar a la de fer puenting.

En general, recomanem la visita al Parc 100% Aventura, tot i que si vas a l’agost com nosaltres corres el risc de que plogui bastant i acabar xops, com ens va passar a nosaltres. Vam fer totes les tirolines i salts, i va ser una experiència impressionant i per repetir!

Restaurants a Santa Elena

Allà a Santa Elena vam dinar al Restaurant Tico y Rico on, tot i que el menjar era prou bo, el preu pujava considerablement respecte a La Fortuna i la quantitat no era tan abundant.

També, amb l’adrenalina pels núvols, després d’haver visitat el Parc d’Aventura vam anar a recuperar forces a la Soda La Amistad, ben prop del nostre allotjament, i a dormir per l’endemà marxar a Manuel Antonio.

En definitiva, la visita a Santa Elena va ser curta però intensa. Al poble en sí no hi ha gaire a fer però és parada obligatòria per visitar el Parc d’Aventura de Monteverde i gaudir de les seves tirolines i salts.