Visitar el Parc Nacional Corcovado de Costa Rica va ser una aventura, malgrat saber tot el que comportava. Les expectatives en veure animals en aquesta part del país tico eren altes, ja que ens havien parlat molt bé.

Per accedir al Parc Nacional de Corcovado la forma més fàcil és fer-ho des de la Bahía Drake, a través d’una barca.

Continguts de l'entrada

Allotjament a Bahía Drake

Una família catalana que vam conèixer a Monteverde ens va recomanar l’allotjament Jademar Cabinas de Drake, per vistes i preu. Així que vam fer la reserva a través de booking per 3 nits.

L’allotjament està molt ben situat i des de les habitacions hi ha unes terrasses amb vistes al mar. L’habitació és més que correcta i a la nit es poden sentir de ben a prop diferents sorolls d’animals.

Molts pocs estris de cuina en l’àrea comuna de cuina. Els lavabos compartits són insuficients per tanta gent que es pot allotjar allà.

Allotjament Jademar Cabinas a Drake

Allotjament Jademar Cabinas a Drake

L’allotjament ja el teníem llest, ara només ens calia saber com arribar…

Com arribar al Parc Nacional Corcovado?

Vam preguntar al Hostel de Manuel Antonio quina era la forma més viable per accedir al Parc Nacional de Corcovado des d’allà. El noi ens va recomanar anar en cotxe fins a Sierpe (1h 50’) i des d’allà prendre una barca fins a la Bahía de Drake (1 hora de trajecte – $20/persona).

El motiu de la barca és deu a la dificultat de fer-ho en cotxe, ja que cal travessar diferents rius i hi ha perill de desbordament al ser l’agost època de pluges. Així que, com no volíem posar en risc el nostre cotxe de lloguer, vam triar aquesta opció.

És important saber que, al llogar un cotxe a Costa Rica, en el cas de travessar un riu l’assegurança no cobrirà els desperfectes del vehicle; tota la responsabilitat serà teva. Veient els estats de les carreteres, camins i rius, recomanem 100% no prendre riscs innecessaris amb el cotxe de lloguer, per molt 4×4 que sigui, com en el nostre cas.

Sierpe – Bahía Drake en barca

I, efectivament, des de Sierpe hi ha dues barques que surten cap a la Bahía Drake: 11:30 i 15:30h.

Nosaltres vam dinar al mateix restaurant Don Jorge des d’on es compren els tickets i vam agafar la barca de les 15:30h.

Comprant a Don Jorge (Sierpe) els tickets per anar en barca a Drake

Comprant a Don Jorge (Sierpe) els tickets per anar en barca a Drake

El cotxe el vam deixar també al parking del “patrón” Don Jorge, per 3.000 colones/dia.

Parking de Sierpe per deixar els cotxes

Parking de Sierpe per deixar els cotxes

A Sierpe es pot deixar aparcat el cotxe en altres llocs, però per temes de seguretat és recomanable deixar-lo en un “parqueo” vigilat.

S’apropava l’hora de sortir en barca i va haver la tempesta tropical més forta del viatge, així que vam haver de comprar un parell de bosses d’escombraries immenses per posar tot el nostre equipatge dins i evitar que es mullés durant el trajecte.

Restaurant Don Jorge, esperant per agafar la barca cap a Drake

Restaurant Don Jorge, esperant per agafar la barca cap a Drake

Per sort, va afluixar més endavant i vam poder sortir direcció Drake. Segurament el passeig en barqueta més “entretingut” de les nostres vides, acabant el trajecte ben remullats.

Selfie des de la barca en el trajecte Sierpe - Drake

Selfie des de la barca en el trajecte Sierpe – Drake

A l’arribar a Drake, la propietària de l’allotjament Jademar Cabinas ens va recollir en el seu cotxe per portar-nos cap a les habitacions. Realment eren 5’ caminant, ja que Drake és força petit.

Arribant a la Bahía de Drake en barca

Arribant a la Bahía de Drake en barca

A la recepció del mateix Jademar vam contractar ja el famós Tour Sirena pel Parc Nacional Corcovado, on probablement veuríem molts animals de la zona.

Tour Sirena – Parc Nacional Corcovado

El Tour Sirena té un cost de $90/persona. La jornada comença a les 6h. del matí des de les Cabinas Murillo. Allà coneixem el guia i la resta del grup de turistes. Normalment solen ser un grup màxim de 8 persones.

Ens dirigim a la costa de Bahía Drake per, de nou, agafar una altra barca que ens durà al Parc Nacional Corcovado.

Arribant al Parc Nacional Corcovado en barca

Arribant al Parc Nacional Corcovado en barca

Amb el guia ens endinsem al parc per diferents itineraris. Vam veure diferents animals exòtics i el guia ens donava les respectives explicacions: tipus d’espècie, alimentació, reproducció, etc.

Visitant el Parc Nacional Corcovado amb guia

Visitant el Parc Nacional Corcovado amb guia

Igual que en el Parc Nacional Manuel Antonio, en aquest de Corcovado també vam poder veure un munt d’animals, com ara diferents tipus de micos, rèptils, diferents aus, un tapir, aranyes, cicàdids, etc.

El tour consta de:

  • Guia oficial, ja que no es pot accedir al parc sense ell/a. Es fan grups de 8-10 persones màxim.
  • 3 hores aproximadament de caminar. Es fan amenes, no són gens dures ja que es fan moltes parades explicatives.
  • Esmorzar a l’estació de Sirena (base científica) on es reuneixen els diferents grups de visita al parc.
  • 1 hora més de visita guiada.

Just abans d’agafar la barca vam veure el desitjat tapir! El mamífer terrestre més gran del país, que pot arribar a pesar entre 220 i 300kg.

I com no podia ser d’una altra manera, a l’agafar la barca va començar de nou una tempesta. Vam seure a la part esquerre de la barca per així poder veure les balenes geperudes i dofins de més a prop… i també era la part de la barca que més aigua rebia, , tant del mar com de la pluja. Però va valer la pena!

Per acabar el dia vam sopar al Restaurant Mar y Bosque, al costat del supermercat de la Bahía de Drake. Des d’allà vam gaudir d’un sopar força bé quant a qualitat/preu amb una posta de sol de pel•lícula.

Posta de sol des del Restaurant Mar y Bosque de Drake

Posta de sol des del Restaurant Mar y Bosque de Drake

Què cal saber al visitar la Bahía Drake?

No voldríem tancar aquest post sense citar 5 recomanacions a tenir en compte el visitar la Bahía Drake:

  • Arribar amb diners en efectiu, ja que a alguns llocs cobren una petita comissió per pagar amb targeta.
  • Vigilar amb els cocodrils. A la costa de la Bahía Drake pot ser que hi hagi cocodrils, ja que molts rius desemboquen allà. Per tant, no serà possible un dia de relax de platgeta.
  • Preparar l’equipatge per les possibles tempestes tropicals durant el trajecte de la barca. Les bosses de plàstic d’escombraries poden ser una gran solució.
  • Els preus dels supermercats i restaurants són més elevats que la resta del país, ja que hi ha poca competència i costa fer arribar el menjar. Per tant, compte amb els excessos!
  • Reservarun allotjament amb cuina compartida per fer algun àpat més econòmic. A Costa Rica és habitual trobar allotjaments que disposen de cuina compartida.

I fins aquí la nostra visita al Parc Nacional Corcovado des de la Bahía Drake. Toca recollir el nostre 4×4 i continuar ruta cap a Puerto Viejo!

Sens dubte, Corcovado és una altra visita obligatòria si estàs planificant el teu viatge a Costa Rica!