Descobrim la part caribenya de Costa Rica, visitant la localitat de Puerto Viejo de Talamanca, situada a la província de Limón i fent frontera amb el veí Panamà.

A Puerto Viejo, la intenció era quedar-nos dues nits i, finalment, vam fer-ne tres. Realment ens haguéssim quedat fins a una setmana, però estàvem ja en la recta final del viatge a Costa Rica i encara ens quedaven cosetes per veure… Amb això ho diem tot!

Puerto Viejo ens ha sorprès i enamorat, és l’estil de ‘pura vida’ més autèntic. Tot i estar molt enfocat al turisme, el ritme slow afrocaribeny, la naturalesa i la senzillesa dels ticos, transmeten una calma i un viu el moment impressionant.

Si busques platges i selva, és el lloc. A més de una localitat que té melodia de reggae i gust de coco. 🥥

Continguts de l'entrada

Allotjament a Puerto Viejo

El nostre allotjament de Puerto Rico va ser a Jungle Green House, a 7 minuts del centre de la ciutat.

Allotjament Jungle Green House de Puerto Viejo

Allotjament Jungle Green House de Puerto Viejo

Disposàvem d’habitació doble amb bany privat i el servei incloïa un fantàstic esmorzar i accés a una cuina compartida, a més de les zones comuns com el jardí, el porxo amb hamaques, jocs de taula, el menjador amb TV i Netflix, una ceiba amb dutxa… Era impossible trobar a faltar quelcom!

Esmorzar del Jungle Green House de Puerto Viejo

Esmorzar del Jungle Green House de Puerto Viejo

L’allotjament Jungle Green House el gestionen una parella de valencians súper simpàtics que ens van aconsellar rutes, restaurants, etc. En fi, ens van fer sentir com a casa.

La casa es troba al mig de la selva, oferint una tranquil·litat infinita. Suma-li les comoditats i higiene de la casa i que, com a mínim en el nostre cas, gràcies als propietaris i a la resta de viatgers es crea un ambient molt acollidor.

No poder-nos quedar més dies! 

En general, aquest allotjament va ser el que més ens va agradar de tot el nostre viatge a Costa Rica, sense cap mena de dubte!

Què visitar a Puerto Viejo?

Puerto Viejo

La localitat de Puerto Viejo es distribueix a partir de la carretera principal, qué és on es concentren la majoria de botigues de souvenirs, allotjaments, restaurants, llocs d’oci nocturn i supermercats.

Dos peresosos a Puerto Viejo

Dos peresosos a Puerto Viejo

A Puerto Viejo es respira un ambient relaxat gràcies a la seva combinació de cultures Llatina, Afro i Bribri indígena. És habitual que soni música reggae per tots llocs, hi hagi bastanta gent amb rastes i el seu principal transport sigui la bicicleta per anar d’un lloc a l’altre.

L’ús de la bicicleta a Puerto Viejo és molt comú

L’ús de la bicicleta a Puerto Viejo és molt comú

A més a més, Puerto Viejo és coneguda com la comunitat del surf, al tenir l’onada més gran de Costa Rica, anomenada “Salsa Brava”.

Platja de Puerto Viejo

Platja de Puerto Viejo

Alguns restaurants a Puerto Viejo

La gran varietat de cultures i diferents nacionalitats que han vingut a viure a aquesta localitat pesquera, es tradueix en un ample ventall de restaurants i sodes que ofereixen moltes opcions multiculturals.

Algunes de les que vam tastar i recomanem són: Soda Riquísimo per dinar i el Bar Salsa Brava per prendre algun còctel o cervesa a la nit, davant del mar.

Soda Riquísimo i Bar Salsa Brava

Soda Riquísimo i Bar Salsa Brava

Platges de Puerto Viejo

Puerto Viejo pot presumir de platges espectaculars, com ara Playa CoclesPlaya Chiquita i Punta Uva. Totes tres platges estan ubicades entre Puerto Viejo i Manzanillo, una localitat molt popular pel canotatge i que es troba a 13 km. al sud de Puerto Viejo.

Malgrat la pluja en aquesta època de l’any allà a Costa Rica, passejar per les platges Cocles, Chiquita i Punta Uva és un espectacle paisatgístic de colors i animals rondant tranquil·lament, sense complexes.

Així doncs, vam aprofitar per passejar des de la Playa Chiquita fins a la Playa Punta Uva, i banyar-nos a Playa Grande. De tornada a casa vam poder gaudir d’una fantàstica posta de sol.

Playa Chiquita

Playa Chiquita

D’altra banda, una altra de les platges que ens havien recomanat a prop de Puerto Viejo era la Playa Negra de Cahuita, localitat situada a uns 16 km. al nord de Puerto Viejo.

A la Playa Negra cam caminar una estona i ens vam aturar just en una zona de gimnàs a la platja per fer una sessió de fotos i riures en els gronxadors que hi ha penjats dels arbres. Molt divertit!

Playa Negra de Cahuita

Playa Negra de Cahuita

També en aquesta mateixa platja, vam tenir la sort de veure un tucà de ben a prop.

Tucà a Playa Negra de Cahuita

Tucà a Playa Negra de Cahuita

Parc Nacional de Cahuita

Tot i que la nostra intenció era entrar-hi, no vam poder anar al Parc Nacional de Cahuita ja que va estar plovent força aquells dies i ens van recomanar no anar-hi perquè estaria tot enfangat i pràcticament no es podria caminar.

Cal saber que l’entrada al Parc Nacional de Cahuita és gratuïta, simplement demanen una donació destinada al manteniment del parc. Existeix un sender de 8,5 km. que voreja tota la costa des d’on es pot veure l’enorme diversitat natural del parc.

Refugi Nacional de Vida Silvestre Gandoca-Manzanillo

A diferència de l’anterior parc, al Refugi Nacional de Vida Silvestre Gandoca-Manzanillo sí que vam poder entrar-hi.

Refugio Nacional de Vida Silvestre Gandoca-Manzanillo

Refugio Nacional de Vida Silvestre Gandoca-Manzanillo

El poble de Manzanillo es troba a 15 km. al sud de Puerto Viejo, just quan acaba la carretera i després de passar per unes fantàstiques platges amb palmeres. Creuant el poble trobem una pista que finalitza amb l’entrada al refugi. En aquest cas, l’entrada també és gratuïta, simplement cal pagar 1.000 colones d’aparcament del cotxe.

Accedint al Refugio Nacional de Vida Silvestre Gandoca-Manzanillo

Accedint al Refugio Nacional de Vida Silvestre Gandoca-Manzanillo

El refugi Gandoca-Manzanillo té 5.000 hectàrees de terra i no té senders marcats, és a dir, es pot caminar per tot el parc amb total llibertat.

No obstant això, es poden seguir dos recorreguts principals. Un que voreja la costa replena de fantàstiques i solitàries platges. I l’altre que s’endinsa per senders entre un atapeït bosc.

Platja i selva del Refugio Nacional de Vida Silvestre Gandoca-Manzanillo

Platja i selva del Refugio Nacional de Vida Silvestre Gandoca-Manzanillo

En el nostre cas, dies previs havia plogut i el camí per dins de la selva estava bastant impracticable, així que no vam poder allargar molt tampoc. En aquest parc vam poder veure aus, algun rèptil i un ós mandrós que no es deixava veure gaire a l’estar dormint en un arbre molt amunt!

En definitiva, Puerto Viejo ens va agradar força, tant pels paisatges, l’ambient i el nostre allotjament. És taaan fàcil relaxar-se així… Puerto Viejo és simplement un ritme de vida diferent… i ens encanta.