Viatjar a Costa Rica és una destinació ideal per a un bon backpacker. I diem això degut a la seva fauna, parcs naturals, la seva gent, l’estil de vida… és simplement pura vida. Tot i això, el pressupost del viatge s’infla una mica amb les entrades als parcs naturals i tours obligatoris, encara que, visitar més o menys llocs ja és cosa de cadascú.

Tot i així, hem de dir que els serveis de restauració i allotjament a Costa Rica són força econòmics. No obstant això, sempre és bo recordar diferents consells per viatjar low-cost

Així que, si és la teva primera vegada que fas un viatge llarg i, sobretot, a l’Amèrica Central, hi ha un seguit d’objectes imprescindibles que cal dur a la motxilla o maleta per així gaudir del viatge al 100%. En el cas de Costa Rica en el mes d’agost, aquests objectes són:

Continguts de l'entrada

1. Passaport

Lo bo de viatjar a Costa Rica és que, a diferència d’altres destinacions fora d’Europa, ens estalviem tramitar el visat.

Òbviament, és necessari dur el passaport i, important, que aquest tingui una validesa de, mínim, 6 mesos al dia de tornada del viatge. A més a més, nosaltres sempre duem fotocòpies dels passaports per si perdéssim els originals poder-nos identificar d’alguna manera, o per si les haguéssim d’entregar en alguna reserva o similar.

2. Farmaciola o “botiquín”

No pot fallar en els nostres viatges una farmaciola o “botiquín”. Evidentment, la farmaciola la podem inflar tant com vulguem. No obstant això, i per tal d’evitar també pes innecessari, en el cas de viatjar a Costa Rica els imprescindibles són:

 • Repel·lent d’insectes. Nosaltres dúiem un de casa, però als pocs dies d’estar a Costa Rica ja ens vam fer amb el repel·lent d’insectes OFF!, que és el recomanat des d’allà. El cert és que funciona prou bé, és tipus esprai i té una durada de 8 hores.
 • Roll-on d’alleujament picades per refrescar i calmar la pell. Per molt repel·lent d’insectes que et posis, no dubtis que alguna picada t’emportaràs de Costa Rica.
 • Pastilla Malarone. Imprescindible per viatjar a aquest tipus de països. És important llegir les instruccions del medicament.
 • Pastilles pel mal de cap, tipus ibuprofeno, paracetamol o aspirina.
 • Medicació per la diarrea, tipus Tiorfan.
 • Pack de tisores, pinces i tallaungles.
 • Desinfectant de mans amb alcohol.
 • Material per curar ferides: topionic, gasses, cinta esparadrap, tiretes i cotó.
 • Protecció solar i aftersun.
Farmaciola o “botiquín” per viatjar a Costa Rica

Farmaciola o “botiquín” per viatjar a Costa Rica

3. Guia de viatge

És cert que cada vegada més les guies de viatge en paper estan en desús, però si duem una versió actualitzada sempre podem trobar contactes i dades interessants a l’hora de fer reserves o visites. Nosaltres així ho fem!

Guia de Viatge de Costa Rica

Guia de Viatge de Costa Rica

4. Roba adequada

La previsió del temps a Costa Rica podríem dir que directament no existeix. Per tant, tot el que pugui ser material impermeable serà benvingut. Des de les botes, al típic cangur impermeable, que sigui lleuger ja que constantment caldrà posar-nos-el i guardar-lo a la motxilla.

Els pantalons i samarretes, a poder ser també lleugers i llargs per estalviar-nos picades i, sempre molt millor, evitar roba de colors llampants.

El calçat és recomanable que sigui bota de trekking canya alta i impermeable ja que en molts parcs naturals hi ha camins enfangats. En alguns parcs existeix la possibilitat de llogar les típiques botes altes de pescador per $2 ó 3. També seran útils uns escarpins o sandàlies de senderisme pels trajectes en barca o les visites a platges.

Botes de trekking de canya alta i impermeables per viatjar a Costa Rica

Botes de trekking de canya alta i impermeables per viatjar a Costa Rica

5. Llarga vida impermeable

A banda de la roba, també cal protegir tot el nostre equipatge i dispositius electrònics de les imprevisibles tempestes tropicals. És per aquest motiu que les motxilles han de dur “rain cover” (protector impermeable) i els dispositius fundes impermeables. En el cas de no tenir-ne, les bosses de plàstic de congelats amb tancament hermètic poden ser la nostra salvació. Bosses de plàstic en general, no sobraran.

Motxilles amb “rain cover” per viatjar a Costa Rica

Motxilles amb “rain cover” per viatjar a Costa Rica

6. Adaptador elèctric tipus A/B

El tipus d’endolls de Costa Rica pels aparells electrònics requereixen una clavilla A/B (dos clavilles planes paral•leles o dues clavilles planes paral•leles i una tercera rodona), per tant, caldrà un adaptador elèctric tipus A/B per carregar els nostres smartphones, càmeres, bateries, etc. 

Adaptador elèctric tipus A/B per viatjar a Costa Rica

Adaptador elèctric tipus A/B per viatjar a Costa Rica

7. Pack d’excursions i tours

També és interessant disposar d’una motxilla petita per fer les excursions i dur lo imprescindible, a més d’una gorra o mocador pel cap lot per les excursions nocturnes. 

Òbviament, la càmera de fotografies o vídeo no pot faltar, així com un binocle per veure de ben a prop aquells animals que no es deixen veure tan fàcilment.

8. Diners en efectiu

La moneda oficial a Costa Rica és el colón. El nom de la moneda commemora el nom del descobridor d’Amèrica, Cristòfol Colom. No obstant això, en la majoria de botigues, hotels i parcs naturals accepten el pagament en dòlars. 

En la mesura de lo possible, és aconsellable viatjar a Costa Rica amb diners en efectiu (no cal dur-los tots junts), ja que un pagament amb targeta de crèdit sovint ve acompanyat d’una petita comissió.

En el cas de llogar un vehicle també cal dur una targeta de crèdit (no dèbit) perquè pràcticament totes les cases de lloguer de cotxes bloquegen un dipòsit de $1.000 a través d’una targeta d’aquest tipus.

Bitllets i monedes de colones de Costa Rica

Bitllets i monedes de colones de Costa Rica

9. Llibres, música i cartes

Articles per distreure’s tant als llargs trajectes dins del país com a les possibles escales en els vols. També en estones de platja i tempestes tropicals dins de l’allotjament.

10. Aplicacions recomanades

Per últim, existeixen apps que poden fer-nos el viatge més fàcil si les tenim descarregades al nostre smartphone. La gran majoria requereixen de connexió a Internet, però pràcticament qualsevol punt de restauració i allotjament de Costa Rica disposa de Wi-Fi, per tant, cap problema!

 Les apps imprescindibles són:

 • Reserva d’hotels com Booking o Airbnb.
 • Tripadvisor per visitar llocs i conèixer opinions de restaurants i tours.
 • Google Maps amb el mapa descarregat del país per poder utilitzar-lo sense connexió a Internet.
 • XE Currency, un convertidor de divises.
 • Facebook, amb el grup localitzat de “Mochileros – Costa Rica”, on podem trobar consells i experiències d’altres viatgers.

Fins aquí els imprescindibles per viatjar a Costa Rica. En el nostre cas, la gran majoria d’aquest llistat vam dur-los des de l’inici del trajecte. D’altres, en canvi, els vam trobar a faltar i molt, així que no surtis de casa sense tenir-los tots… A viatjar s’ha dit!