De ben segur que a Xina no passaràs gana, el menjar és normalment prou bo i, com ja deus saber, res a veure amb els restaurants xinesos que tenim al nostre país.

Una de les nostres inquietuds del nostre viatge a Xina era si ens podríem comunicar bé a l’hora de demanar el menjar en un restaurant, però el cert és que a la gran majoria de locals tenen cartes amb fotografies dels plats, i molts d’ells tenen la carta també en anglès; a no ser que vagis a un local molt petit o apartat i aleshores només trobarem la carta en xinès.

Ara bé, si ets al·lèrgic, intolerant a algun aliment o vegetarià, més val que portis aquest aliment escrit en xinès en algun lloc per ensenyar-ho a l’hora de fer la teva comanda i que ho tinguin en compte. El cert és que no va ser gens fàcil trobar llocs on poder menjar a Xina sense carn i peix.

Continguts de l'entrada

Àrees food court

Ens van agradar molt les àrees anomenades food court. Aquestes zones de menjar són petits restaurants de menjar que comparteixen menjador amb diferents opcions per menjar. Solen ser molt econòmics i així cadascú pot demanar-se el que vulgui dins d’una gran varietat d’opcions gastronòmiques.

Un dels food courts on vam menjar a Xina

Un dels food courts on vam menjar a Xina

Tenint en compte la barrera de l’idioma a Xina, és molt còmode assenyalar amb el dit allò que vols menjar i, també, molt interessant veure com elaboren i cuinen el teu plat en directe.

Elaboració de dumplings en un food court

Elaboració de dumplings en un food court

De tots els negocis que hi ha en un food court… Quin triar? Doncs és fàcil, la recomanació és triar el negoci on hi hagi més cua, ja que segurament serà el que estigui més bo.

Menjar al carrer: Wangfujing

Evidentment, tampoc es pot deixar passar el menjar de carrer (“comida callejera”). El més fàcil que es pot fer és deixar de banda els perjudicis i endinsar-se en un d’aquests carrers on hi hagi moltes paradetes gastronòmiques.

Una de les zones més famoses de menjar al carrer a Beijing és Wangfujing. És tot un espectacle passejar per aquest carrer i veure el menjar que ofereixen, però també una mica angoixant ja que hi ha molta gent i és molt turístic. Allà s’hi pot trobar des de calamars arrebossats, fins a escarabats, escorpins, cavallets de mar, etc.

Diferents insectes que es poden adquirir per menjar en el carrer de Wangfujing, a Beijing

Diferents insectes que es poden adquirir per menjar en el carrer de Wangfujing, a Beijing

Val a dir que, al final, el menjar a les paradetes és una mica repetitiu; un cop has vist 4 llocs d’aquests, ja està tot vist. Però cal anar-hi.

Nosaltres no ens la vam jugar gaire i vam picar diferents “tapes” però no gaire arriscades, gastronòmicament parlant…

Comprant dumplings a Wangfujing, Beijing

Comprant dumplings a Wangfujing, Beijing

Mercats locals

A Xina hi ha molta cultura de mercat. Se’n veuen molts, sobretot en zones del país més rurals, com pot ser Yangshuo.

En aquests mercats s’hi pot trobar de tot, des de fruita i hortalisses (com podem trobar al mercat de casa), fins a una varietat d’animals, vius o morts, com per exemple gallines, ànecs, gossos, gats… Sí, nosaltres en vam veure.

Mercat al carrer a Yangshuo

Mercat al carrer a Yangshuo

Fast food

Mcdonald’s, Starbucks, Domino’s Pizza… Evidentment no podia faltar també el menjar fast food a Xina. Tot i que nosaltres no som gens fans d’aquest tipus de menjar, quan viatgem sempre acabem trepitjant-ne un… Suposo que el fet de menjar quelcom tan diferent al que estem habituats, fa que acabem buscant un d’aquests restaurants de menjar ràpid per sentir-nos una miqueta més “com a casa”.

A Xina també es poden trobar Domino’s Pizza

A Xina també es poden trobar Domino’s Pizza

Supermercats

Com a qualsevol lloc on viatgem, a Xina també vam entrar en algun supermercat per comprar menjar i també per xafardejar la seva gastronomia i hàbits en el supermercat. Ens encanta veure supermercats amb productes i aliments ben diferents als que estem acostumats a casa.

Productes adquirits en un supermercat xinés

Productes adquirits en un supermercat xinés

Tot un privilegi degustar alguns dels productes xinesos comprats en supermercat, com pot ser, per exemple, una salsitxa de Frankfurt venuda individualment i ja a punt per menjar. Era fàcil de veure nens menjar això a mode aperitiu o berenar.

Sí, Xina ens ha sorprès molt per la seva gastronomia, entre d’altres coses. No obstant això, si ens hem de quedar amb algun plat de Xina, el que més ens va agradar van ser els giaozi o dumplings, que són peces bullides de massa de pasta de farina, farcides de carn i/o verdures. També les gyozes (conegudes com empanades japoneses), que són molt similars als dumplings però fregits. I per últim els fideus saltejats amb carn i/o verdures.

 

Dumpings de carn i verdura i fideus saltejats

Dumpings de carn i verdura i fideus saltejats

I fins aquí el recorregut gastronòmic pels diferents llocs on podem menjar a Xina. Tota una experiència haver conegut aquest immens país i la seva cultura gastronòmica. Repetim?