Per fi hem visitat una ciutat que li teníem moltes ganes i que creiem que repetirem tard o d’hora. Hi ha a qui Londres li pot semblar una ciutat molt gris, però gràcies a la diversitat de plans a fer, parcs a visitar, gastronomia per tastar, etc. fan que sigui impossible avorrir-se en aquesta ciutat.

Nosaltres hem pogut viatjar a Londres en 4 dies i visitar tot allò que havíem planificat. Evidentment i, com acostuma a passar, necessitaríem algun dia més per poder gaudir al 100% de la ciutat, tot i així, 4 dies són suficients per veure els millors llocs de la capital britànica.

A més a més, cal tenir en compte que és una de les capitals europees amb més connexions low-cost des dels principals aeroports espanyols, així que no hi ha excusa que valgui!

En aquesta entrada al blog t’expliquem la nostra escapada express a la capital del Regne Unit, així com els millors llocs a visitar, monuments i miradors. Aquest viatge es pot comprimir en 2 dies, però aleshores haurem d’obviar doncs alguns dels llocs que mencionem. Nosaltres ens vam quedar amb les ganes de visitar d’altres espais, parcs i monuments, però, tal com ja hem dit al principi, creiem que tindrem una segona oportunitat més endavant per rematar la feina!

Continguts de l'entrada

Palau de Westminster i Big Ben

El Palau de Westminter està situat a prop del riu Tàmesi. En aquest palau s’hi troba el Parlament britànic i la famosa Torre del Rellotge, el Big Ben (gran campana), el qual és a dia d’avui tot un símbol icònic de Londres. Cal saber que el Palau de Westminster està inscrit a la llista del Patrimoni de la Humanitat nomenat per la UNESCO al 1987.

Palau de Westminter i Big Ben vist des d’una de les cabines del London Eye

Palau de Westminter i Big Ben vist des d’una de les cabines del London Eye

També, cal tenir en compte que, des del 2016 fins, diuen, el 2020-21, el Big Ben roman aturat per obres de manteniment de la torre. Nosaltres vam tenir la sort de poder-lo veure sense les bastides que hi ha actualment per les tasques de restauració que s’hi estan duent a terme.

Us convidem a conèixer tota la història d’aquest palau i altres llocs d’interès de la ciutat a través d’aquest free tour per Londres amb guia espanyol.

Tower Bridge

El Tower Bridge és un dels altres clàssics a visitar en el teu viatge a Londres. Es tracta d’un enorme pont construït a finals del segle XIX sobre el riu Tàmesi també. El seu nom es deu a la seva proximitat amb la Torre de Londres, que està just al costat.

Tower Bridge sobre el Riu Tàmesi

Tower Bridge sobre el Riu Tàmesi

El Tower Bridge és un pont llevadís de pedra i es pot visitar el seu interior per conèixer el funcionament del sistema que eleva el pont, a més a més de conèixer tota la seva història. Si estaràs pocs dies a Londres i tens el temps just, potser es pot obviar aquesta visita a l’interior; nosaltres no vam visitar-ho.

Per arribar al Tower Bridge es pot fer a través de les línies de metro District i Circle a l’estació de Tower Hill, o amb les línies Northerniy Jubilee a l’estació de London Bridge.

London Eye

El London Eye (ull de Londres), també conegut com a Millennium Wheel, és una enorme roda de fira construïda a l’any 2000. El London Eye mesura 135 metres d’alçada i el cercle de la roda de fira té un diàmetre de 120 metres. Disposa de 32 grans cabines de vidre i es triga uns 30 minuts en donar tota la volta. Sens dubte, és una de les majors atraccions per a visitar Londres des de les alçades i gaudir de les seves vistes.

London Eye

London Eye

Hi ha diferents tickets per pujar al London Eye, el ticket estàndard és de 30 lliures, però si es compra online obtindrem un descompte del 10%. Nosaltres recomanem fer-ho online ja que es formen unes cues immens per pujar. També hi ha l’opció de comprar el ticket “fast track” sense fer cues, però això ja depèn de l’economia de cadascú… Amb l’entrada estàndard també s’inclou l’experiència 4D, on podrem visualitzar un breu documental sobre la història de Londres en 4D.

Un cop a dalt en una de les seves cabines i, si el temps ens ho permet, podrem gaudir del magnífic skyline de Londres, amb el riu Tàmesi i el Big Ben de fons, una de les millors vistes de la ciutat.

Vistes de Londres des d’una de les cabines del London Eye

Vistes de Londres des d’una de les cabines del London Eye

Per arribar al London Eye la forma més ràpida és a través de les línies verda i groga de metro, baixant a l’estació Westminster.

Palau de Buckingham

El Palau de Buckingham és la residència oficial de la Reina Elisabet II del Regne Unit a Londres i també un lloc protagonista de molts moments històrics a la ciutat. Aquest pot ser un motiu de més o menys pes per visitar-lo, no obstant això m’atreviria a dir que el Palau de Buckingham és visitat, principalment, pel canvi de guàrdia que es pot veure.

Palau de Buckingham

Palau de Buckingham

Per tant, si vols veure bé el canvi de guàrdia recomanem anar amb temps i trobar un bon lloc davant del Palau de Buckingham i així veure de ben a prop el canvi de guàrdia més famós del món. Aquest espectacle es celebra els dilluns, dimecres, divendres i diumenges a les 11h., i durant l’estiu es fa tots els dies.

Turistes esperant al canvi de guàrdia al Palau de Buckingham

Turistes esperant al canvi de guàrdia al Palau de Buckingham

Per arribar al Palau de Buckingham ens podem baixar a les estacions de metro Green Park, St. James Park o Hyde Park Corner.

I, ja que hi som, un cop acabat l’espectacle del canvi de guàrdia del Palau de Buckingham, una molt bona opció és travessar el St. James’s Park, el parc reial més antic de Londres que s’allarga sobre 23 hectàrees.

Camden Town

Camden Town és un barri del districte de Camden de Londres. Al 1791 es va construir Camdel Town com a barri residencial però, el pas dels anys ha donat pas al turisme i entreteniment, amb locals de tota mena d’oci i un ambient molt alternatiu.

Botigues de roba al Camden Town

Botigues de roba al Camden Town

Dins del barri trobem el Mercat de Camden, on es concentren les botigues, els espais amb diferents tipus de música i els locals de restauració. En general, el Mercat de Camden va ser el que més ens va agradar de tot el viatge a Londres. No et canses mai de mirar i remirar botigues en cerca de tresors a bon preu, tastar infinitat d’opcions gastronòmiques d’arreu del món i escoltar música en directe en els diferents pubs.

Paradeta de menjar polonès al Camden Town

Paradeta de menjar polonès al Camden Town

Camden Town es troba allunyat del centre de Londres i per arribar en metro cal agafar la línia Northern i baixar a l’estació de Camden Town.

Mercat de Portobello Road

El Mercat de Portobello Road és un altre dels imprescindibles al viatjar a Londres. Es tracta d’un mercat possiblement menys alternatiu que el de Camden, però amb molt d’encant pels seus edificis acolorits.

Mercat de Portobello Road

Mercat de Portobello Road

Aquest mercat va començar el 1837 amb la venda de menjar fresc, però a la dècada dels 60 es van anar incorporant altres venedors i, a dia d’avui, s’hi poden trobar antiguitats, roba, bijuteria, etc.

El millor dia per visitar el Mercat de Portobello Road és el dissabte al matí, ja que podem trobar les paradetes al carrer, a més a més de llocs de menjar ràpid. Un molt bon lloc per tastar el famós plat de Fish and chips!

El mercat de Portobello Road està situat a Portobello Road, a l’àrea de Notting Hill de Londres i es pot arribar a través de les línies Circle, Central i District , baixant a l’estació de metro Notting Hill Gate; o també a través de la línia Hammersmith & City a l’estació de metro Ladbroke Grove.

Piccadilly Circus

Segurament la plaça més famosa de tot Londres i que haureu vist en milers de fotos i imatges per la televisió. La Piccadilly Circus és una plaça que es troba en el West End de Londres i que fa d’intersecció de varis carrers importants de la ciutat.

Pantalles de vídeo i tanques publicitàries al Piccadilly Circus

Pantalles de vídeo i tanques publicitàries al Piccadilly Circus

És recomanable visitar la plaça quan ja no hi ha tanta llum natural, per així poder observar millor tota la il·luminació de les pantalles de vídeo i les seves tanques publicitàries fetes de neó. També, en aquesta plaça podem veure l’estàtua coneguda com a Eros.

Per arribar a aquesta plaça en metro cal baixar a l’estació de Piccadilly Circus, que just passa per sota.

Soho

El Soho és un barri del districte de Ciutat de Westminster de Londres que limita al nord amb Oxford Street, un dels carrers comerciales més famosos de la ciutat. Es tracta d’un barri multicultural que té molta activitat tant de dia com de nit, amb botigues originals, pubs, clubs i restaurants de tota mena.

Al llarg del segle XX el barri de Soho es va guanyar la reputació dels sex shops, la vida nocturna i la indústria del cinema. Però en les darreres dècades el barri ha canviat bastant, sent un dels barris de moda de la ciutat, amb restaurants de luxe i oficines importants de mitjans de comunicació.

Dins del Soho també està Chinatown, el barri de la comunitat xinesa, ple de restaurants xinesos, fleques, supermercats, botigues de souvenirs i altres, tot a preus força assequibles. Una opció molt interessant per desconnectar i veure un barri diferent, amb carrers decorats plens de fanalets vermells i senyals en mandarí. És una zona no gaire gran, per tant, es pot visitar ràpidament, molt recomanable! Un primer tastet si tens pensat viatjar a Xina

Hyde Park

Hyde Park és un dels majors parcs de Londre, així com un dels vuit parcs reials de la ciutat, amb una longitud de més de 2 km. i prop d’1km. d’amplada. És, possiblement, un dels parcs urbans més importants del món, amb estàtues significatives com ara la de Petern Pan, la d’Aquiles o la font commemorativa de Lady Di i, evidentment, molta fauna!

Donant de menjar a un esquirol al Hyde Park

Donant de menjar a un esquirol al Hyde Park

És curiós el fet de trobar-nos amb un parc tan gran en tot el centre de Londres, ple d’arbres i esquirols. També, a la part interior podem trobar el llac Serpentine, també anomenat Serpentine River, on podem trobar diferents tipus espècies d’aus i les típiques barquetes que es poden llogar.

Llac Serpentine al Hyde Park

Llac Serpentine al Hyde Park

Però el que més ens va cridar l’atenció d’aquest parc és el Speaker’s Corner, un espai habilitat en un dels extrems del parc, on els diumenges al matí es reuneix gent per fer discursos en públic de pràcticament qualsevol tema, tota una tradició britànica digna de veure!

Speaker’s Corner al Hyde Park

Speaker’s Corner al Hyde Park

Estadi de futbol de l’Arsenal FC: Emirates Stadium

Molts podrien pensar que visitar el camp de futbol de l’Arsenal FC no és una de les visites imprescindibles a Londres, i de fet hi podria estar totalment d’acord. No obstant això, els anglesos van ser els inventors d’aquest esport i sempre han sabut cuidar-lo i viure’l com ningú, és tota una passió i tradició el futbol a Anglaterra.

És per aquest motiu que vam decidir fer el tour de visita a l’estadi i la resta d’instal·lacions per poder sentir de ben a prop aquest sentiment. I no podia ser un altre club que l’Arsenal FC, un dels més destacats i històrics d’Anglaterra, que cuida les categories inferiors i és molt fidel al seu estil de joc.

Per a aquells que no siguin gaire fans del futbol, veure per dins un estadi tan espectacular d’un club històric com és l’Arsenal FC també és tota una experiència.

Interior de l’Emirates Stadium de l’Arsenal FC

L’Emirates Stadium està situat al nord de la capital anglesa, al barri d’Ashburton Grove, molt a prop del Highbury Stadium, l’antic estadi de l’Arsenal FC. La prada de metro més propera a l’estadi és Arsenal (Piccadilly Line).

I fins aquí el nostre viatge express a Londres en 4 dies, una d’aquelles capitals europees més que obligatòries per veure i que, de ben segur, no et decebrà!