La Ruta dels 7 Gorgs s’inicia a la localitat de Campdevànol (Girona), ben a prop de Ripoll. Es tracta d’una excursió de 10 kilòmetres i de dificultat molt fàcil, on podem gaudir de diverses cascades naturals i, segons l’època en la que anem, també ens hi podem banyar.

Després d’investigar per altres blogs i xarxes vam saber que el camí s’inicia a mitja carretera sortint de Campdevànol direcció Gumbrèn, al costat del càmping Pirinenc. El problema és què fer amb el cotxe. Tenim tres opcions per aparcar el cotxe:

  • A l’aparcament del càmping que hi ha a prop.
  • A la formatgeria que ens trobem a l’agafar al camí on s’inicia l’itinerari.
  • A Campdevànol i caminar un tram per carretera fins arribar a l’inici del camí.

Seria fàcil escollir on voler aparcar si no fos pel preu del parking. Tant la primera com la segona opció el cost és de 10€. Però la segona opció t’emportes un trosset de formatge a casa. És a dir, l’home de la formatgeria “t’ofereix” deixar el cotxe al seu terreny a canvi de pagar 10€ i endur-te un tros de formatge. Òbviament, i coneixent la nostra debilitat pel formatge, vam optar per la segona opció. 🐭🐹

Ruta dels 7 Gorgs. Parking masia formatges

Formatges de la masia on hem aparcat el cotxe per iniciar l’itinerari

Pel que ens va explicar l’home de la formatgeria està prohibit aparcar pel camí (ja havíem llegit alguna cosa prèviament per Internet) i la policia local ronda sovint multant als cotxes que així ho fan. Per tant, no queda més remei que pagar, o bé arribar al punt de partida caminant per la carretera des de Campdevànol (uns 3 kilòmetres). Així és el negoci de la muntanya d’avui en dia. 😅

Iniciem la Ruta dels 7 Gorgs!

A part d’això, l’inici del camí és la carretera de davant de la formatgeria. S’ha de dir que en tot el camí es nota la petjada humana, tant en brutícia com pels diversos caminets aixafats que porten a la confusió. En teoria, per guiar-te cal seguint el GR-11 i cada cop que s’arriba a un gorg aquest es veu senyalitzat per tal de desviar-se del camí, visitar el gorg. Després només cal retrocedir i tornar a enganxar el GR a pel següent gorg.

El primer gorg és el de la Cabana i ens el trobem a uns 30 minuts de l’inici. La resta de gorgs els anirem veient cada 10 ó 15 minuts. En total l’excursió es pot allargar en unes 3 hores i mitja ó 4.

Aquests són els 7 gorgs que ens trobarem á l’itinerari:

  1. Gorg de la Cabana
  2. Gorg de la Tosca
  3. Gorg de L’Olla
  4. Gorg de la Bauma
  5. Gorg del Forat
  6. Gorg Petit del Colomer
  7. Gorg del Colomer

Alguns d’aquests gorgs són prou espectaculars, tot i que la massificació de gent resten l’encant d’aquesta excursió. I això que nosaltres hem anat a finals de setembre… a l’estiu ha de ser impracticable.

Resumint, bon itinerari per passar el dia, descobrint que és un gorg i tot el que l’envolta, però la massificació de gent fa que no puguis estar del tot tranquil en contacte amb la natura. Possiblement anar un dia entre setmana i en una altra època de l’any podria ser una bona alternativa!

Els regals que et dóna aquest itinerari són mores i bolets (camagrocs i algun rovelló) si és temporada.🍄
Ruta dels 7 Gorgs: fulles a l'aigua

📍Ruta dels 7 Gorgs
Camping Pirinenc, 17530
Girona