Barbastro ens segueix enamorant per la seva gent, natura, tradicions… en definitiva, per la seva qualitat de vida.

Avui hem pogut fer una excursió en família amb la Ruta Senda del Vero, de dificultat bastant baixa i que ressegueix el riu Vero en tot el seu recorregut. Segons l’època de l’any segur que és d’agrair fer una paradeta per mullar-s’hi els peus.

Hem sortit des de Barbastro, a sota del post teniu el mapa amb el punt de partida. Comencem endinsant-nos pel camí del riu, sota un pont de ferro, autèntic de pel·lícula. Podem veure molta vegetació i el soroll del riu que ens acompanya al llarg de tot el recorregut és molt benvingut. Es nota que aquest tram es va estrenar farà cosa d’un any -segons ens han pogut dir-, ja que el camí encara és prou verge i en tota l’excursió només ens hem creuat amb una persona més que l’estava fent, quelcom poc habitual. També té senyalitzacions per aquells que el vulguin fer en BTT.

En alguns trams de l’excursió es poden veure camps de vinya de l’àrea de cultiu del Somontano, algunes d’aquestes zones molt verdes i dignes de veure!

Panoràmica Vinya àrea de cultiu de raïm. Zona Somontano

L’excursió es pot fer anant i tornant pel mateix camí o tornant per una carretera poc transitada que s’agafa des de sota del Poyet, i així canviar una mica de paisatge. Per aquesta carretera s’acaba arribant al mateix lloc. Nosaltres vam triar aquesta segona opció. Si fa o no fa, és la mateixa distància (uns 5km.) però menys dur, recomanable per si vas amb criatures. En total, la ruta Senda del Vero ens ha sortit per uns 11km i amb un dia fantàstic, tot i ser finals d’octubre.

Val a dir que el camí d’aquesta ruta continua fins a Castillazuelo i, si seguíssim el riu podríem arribar a Alquézar. Però aleshores ja són uns quants kilòmetres de més, és clar. La nostra excursió acaba en l’anomenat “poyet”, una paraula que prové del llatí i que significa “pòdium”, fa referència a un lloc elevat. Sovint s’utilitzaven a l’edat Mitjana per vigilar les terres de l’entorn i defensar als poblats.

Actualment del poyet ja només queden runes, però sí que hem pogut veure l’arc d’accés a la construcció, així com restes dels murs de maçoneria que correspondrien al recinte emmurallat de l’època. Bones vistes des d’allà dalt!

Poyet de la Ruta Senda del Vero. Barbastro

Una excursió en família ideal per gaudir d’un matí de diumenge tranquil·lament!

📍Ruta Senda del Vero
Carretera Salas, al costat del pont de ferro que passa per sobre del riu Vero