San José, capital de Costa Rica. Aquí va començar i acabar la nostra aventura al país tico. La capital canvia el verd i l’ambient de pura vida de la resta del país pels tons grisos i el caos de la ciutat. Una ciutat on hi habita una tercera part dels habitants de tota Costa Rica.

Passejar per San José és, si més no, digne de veure pel volum de gent que transita pels seus carrers; els crits dels venedors ambulants de menjar, cables i accessoris pel mòbil, loteria… i la música i ofertes que es criden des de les botigues.

Continguts de l'entrada

Allotjament a San José

Vam passar la primera i l’última nit al Hostel del Paseo, al passeig colón. En una habitació compartida de 8 persones amb bany privat a l’habitació. Vam escollir aquest hostel bàsicament perquè hi quedava a prop la casa de lloguer de cotxes i la parada d’autobús que enllaça amb l’aeroport. La reserva de l’allotjament la vam fer a través de booking.

Allotjament Hostel del Paseo, San José

Allotjament Hostel del Paseo, San José

+ És un hostel molt cèntric, net i econòmic.

– Compartir habitació amb gent. Sempre genera incomoditats a l’hora de deixar les coses, canviar-te de roba, anar al lavabo… Evidentment, això ja ho sabíem abans de fer la reserva.

A més a més, afegir que al mateix carrer Paseo Colón, just al costat del hostel, hi ha la Pupuseria Salvadoreña, on serveixen tota mena de menjar típic de Costa Rica: pintos, pupusas, formatge fregit, etc. a un preu molt assequible.

Pupuseria Salvadoreña, al Paseo Colón de San José

Pupuseria Salvadoreña, al Paseo Colón de San José

Els pintos anaven de 1.000 colones (1,5€) el més senzill fins a 3.000 colones (4,5€) un de complet, que incloïa bistec, ou fregit, gallo pinto i suc de taronja.

Què visitar a San José?

A San José només li vam dedicar un dia per passejar pel centre de la ciutat. El nostre itinerari és el que era i vam preferir invertir temps en visitar altres llocs més exòtics. Tot i així, vam visitar:

Avenida Central de San José

És el carrer més antic de la ciutat i, a dia d’avui, el carrer comercial principal, amb molt d’ambient i botigues. També, a l’Avenida Central podem trobar el Teatre Nacional de Costa Rica.

Avenida Central de San José

Avenida Central de San José

Església de Nuestra Señora de La Merced

També coneguda com l’Església de La Merced. És un temple cristià catòlic situat a l’Avenida Segunda, davant del Parc Braulio Carrillo.

Església de Nuestra Señora de La Merced

Església de Nuestra Señora de La Merced

Catedral Metropolitana de San José

Una catedral fundada al 1825 i ubicada a l’Avenida Segunda. És l’església més gran i important de Costa Rica.

Catedral Metropolitana de San José

Catedral Metropolitana de San José

Mercat Central de San José

Es tracta del mercat més gran de la ciutat, el qual va ser fundat al 1880. També es troba a l’Avenida Central. És un mercat molt semblant als que podem trobar a l’Àsia o  al Marroc; tot ple de botiguetes petites que s’agrupen per seccions de menjar tipus peix, carns, espècies, herbes remeieres, roba, restaurants i també zones de souvenirs, productes artesanals, etc.

Mercat Central de San José

Mercat Central de San José

És un mercat força gran, té molta oferta, així que és molt recomanable comprar els souvenirs allà ja que són molt més econòmics.

Mercat municipal d’Artesania

També, seguint el carrer, a l’Avenida 6 trobem el Mercat Municipal d’Artesania, on únicament venen productes artesanals, estil souvenirs.

Mercat municipal d’Artesania

Mercat municipal d’Artesania

Parc Nacional de San José

El Parc Nacional de San José és un dels parcs més grans de la capital i està considerat com un dels millors per passejar tranquil·lament i desconnectar.

Tot això ho vam visitar el darrer dia del nostre viatge a Costa Rica, ja que el primer dia que vam arribar a San José era de nit i a l’endemà ja vam marxar cap a La Fortuna per visitar el Volcán Arenal. Són 2’5 hores de trajecte en cotxe aproximadament, depenent del tràfic.

I fins aquí tot allò destacable que vam visitar a la ciutat de San José. Si, hi ha moltes més coses a visitar o fer a la ciutat, però ens quedem amb lo imprescindible, ja que a fora de la capital hi ha molt a veure! Us deixem un vídeo resum del nostre viatge al país tico.