No entrava en el nostre itinerari, però ja a la recta final del nostre viatge a Costa Rica disposàvem d’una nit lliure sense reserva i encara l’oportunitat de fer un tour nocturn al país.

A Tortuguero ens van recomanar visitar Sarapiquí, concretament la Estación biológica La Selva, ja que deien que hi havien els millors tours de nit. I cap allà que vam anar!

Continguts de l'entrada

Allotjament a Sarapiquí

Les opcions d’allotjament a Sarapiquí no són moltes, i les que hi ha no són especialment econòmiques. Així que, com que ja era la recta final del nostre viatge a Costa Rica, vam optar per una opció econòmica i senzilla.

Ens vam allotjar a Cabinas del Río de La Virgen, el districte número 2 del Cantón de Sarapiquí, que a la vegada pertany a la província d’Heredia a Costa Rica. Tot i fer una reserva d’habitació doble, ens van assignar una habitació amb dos llits de matrimoni i bany privat.

Habitació molt espaiosa, neta i bé de preu. Tranquil·la i amb parking davant l’habitació. 

No disposen de wifi i s’ha de pagar en efectiu.

Allotjament Cabinas del Río de La Virgen, Sarapiquí

Allotjament Cabinas del Río de La Virgen, Sarapiquí

Què visitar a Sarapiquí?

Estación biológica La Selva

La Estación biológica La Selva és una reserva natural on hi van grups tant de turistes com estudiants, investigadors, etc. Es pot accedir allotjant-se dins l’estació, o bé contractant un tour dels que ofereixen.

Nosaltres no vam poder fer-lo, ja que al ser temporada baixa no tenien cap tour nocturn, només ens van oferir un tour a mitja tarda i a un preu elevat $50/persona. Si més no, ens van recomanar una altra empresa on segur que podríem fer-ho: Costa Rica Best Chocolate.

Costa Rica Best Chocolate

Costa Rica Best Chocolate ofereixen principalment 3 tipus de tours:

  • Xocolata
  • Caminades
  • Caminades nocturnes
Costa Rica Best Chocolate, Sarapiquí

Costa Rica Best Chocolate, Sarapiquí

En el nostre cas, vam reservar el night tour per $30/persona d’una durada de 2h. aproximadament.

El nostre guia del tour nocturn va ser el Geiner i, a diferència de les sensacions que hem tingut en altres tours a Costa Rica, ell sí que s’estima i es preocupa per la seva terra i la fauna i flora que l’envolta en el dia a dia. Al final, això es reflexa en la qualitat dels seus serveis i es tradueix en una enorme satisfacció pels clients.

El tour nocturn a Costa Rica Best Chocolate va ser espectacular. Vam tenir la sort de fer l’excursió únicament sols amb el guia i, per tant, vam poder preguntar totes les curiositats i inquietuds que teníem, aprenent moltes coses.

I sí, per fi vam poder veure la granota verda amb els ulls vermells (Agalychnis callidryas), una granota que malauradament es troba amenaçada d’extinció per la pèrdua del seu hàbitat natural.

Catarata la Paz

De camí a San José, i de casualitat, vam trobar-nos amb la Catarata La Paz. La cascada es troba just al costat de la carretera d’Alajuela i és completament gratis.

Catarata La Paz

Catarata La Paz

Un salt d’aigua al mig de la carretera, improvisat i natural, com tot a Costa Rica, sorprenent-nos constantment de la bellesa natural que ens envolta!

Parc Nacional Volcán Poás

També de camí a San José , a una hora i mitja aproximadament de la capital, vam visitar el Parc Nacional Volcán Poás.

Normalment el Volcán Poás és visitat anualment per uns 400.000 turistes i destaca per la seva llacuna d’aigua turques i el seu enorme cràter, que es troba a 350 metres de profunditat. L’accés al parc és de $15 per persona.

No obstant això, des d’inicis del mes d’abril del 2017 es van registrar diferents erupcions del volcà amb llançament de cendra i gasos, i una d’elles va assolir una alçada estimada d’uns 3 kilòmetres sobre el nivell del cràter que van fer tancar provisionalment el parc.

Després de 16 mesos de tancament del parc, vam tenir la sort que feia 3 dies que l’havien reobert. Ara bé, calia fer la reserva per accedir al parc de forma online a través del web del SINAC (Sistema Nacional de Áreas de Conservación Costa Rica) i només poden entrar un màxim de 1.000 visitants diaris.

A la mateixa carretera que arriba al Volcán Poás hi ha diferents restaurants on es pot realitzar la reserva al parc a través de wifi. Nosaltres vam parar al restaurant Mirador del Poás i, mentre fèiem un cafè, vam reservar la nostra entrada d’accés per gaudir de la darrera excursió del viatge a Costa Rica.

La visita està programada per fer-la en 40 minuts: 10 d’explicacions i indicacions de precaució, 20 per veure el cràter i 10 per anar i tornar al al punt d’inici aproximadament. Tots els visitants accedeixen amb un casc de seguretat proporcionat pel parc.

Entrada al Parc Nacional Volcán Poás

Entrada al Parc Nacional Volcán Poás

Per qüestions de seguretat, en aquesta primera fase de reobertura només s’ha habilitat l’accés al mirador del cràter principal. Tota la resta de senders, així com l’accés a la llacuna Botos, estan tancats.

Cràter del Volcán Poás des del mirador principal

Cràter del Volcán Poás des del mirador principal

És curiós observar els danys causats per les roques de la darrera erupció a les instal·lacions del parc.

Escales danyades degut a la darrera erupció del Volcán Poás a l’abril del 2017.

Escales danyades degut a la darrera erupció del Volcán Poás a l’abril del 2017.

Hem de dir que no les teníem totes amb aquesta excursió, ja que el preu és elevat pel temps que s’hi està al parc, no obstant això va ser el que va culminar el nostre gran viatge a Costa Rica com un dels millors que hem fet! Súper recomanable.