El nostre viatge a Xina va ser de 17 dies. Poc temps per lo gran que és el país. Una mica la mateixa sensació que vam tenir al viatjar a l’Índia.

Xina és un país immens, amb més de 9.500.000 km² de superfície, concretament és el tercer país més gran del planeta per superfície terrestre, només per darrere de Rússia i Canadà.

Com que no disposàvem de molt de temps i tampoc ens agrada anar corrent quan estem de vacances, vam visitar els llocs imprescindibles de Xina. Qui sap, potser en un futur podem tornar i acabar de visitar el que ens ha quedat pendent, que no és poc. 

Continguts de l'entrada

Què visitar i veure a Xina?

L’itinerari de Xina que vam triar va ser:

 • Dia 1 – Barcelona – Beijing
 • Dia 2 – Beijing
 • Dia 3 – Pingyao
 • Dia 4 – Pingyao
 • Dia 5 – Xian
 • Dia 6 – Xian
 • Dia 7 – Guilin
 • Dia 8 – Yangshuo
 • Dia 9 – Yangshuo
 • Dia 10 – Yangshuo
 • Dia 11 – Guilin
 • Dia 12 – Shanghai
 • Dia 13 – Shanghai
 • Dia 14 – Shanghai
 • Dia 15 – Beijing
 • Dia 16 – Beijing
 • Dia 17 – Beijing – Barcelona

Beijing, la capital de Xina

La capital de Xina cal dedicar-li uns quants dies per explorar-la mitjanament bé, ja que té un munt d’atractius turístics i les distàncies són força grans. La primera impressió de Beijing va ser una mica sensació de formiga, a l’estar rodejat de grans avingudes, edificis i un bon grapat de persones, bicicletes i cotxes que circulen pels carrers.

Passejant pel centre de Beijing

Passejant pel centre de Beijing

El moviment de persones i la presència de les noves tecnologies arreu de la ciutat et fan sentir com un simple espectador en mig d’una pel·lícula.

La ciutat de Beijing és molt fàcil de recórrer en transport públic; les línies de metro i autobús estan ben indicades i la xarxa de transport és força àmplia i ben comunicada. A Beijing ens vam moure principalment en metro i a peu.

Què visitar a Beijing?

Els llocs més turístics i visitats de Beijing són, sens dubte, la Ciutat Prohibida, la Gran Muralla Xinesa i el Mercat de la Seda.

Ciutat prohibida

La Ciutat Prohibida va ser declarada Patrimoni de la Humanitat al 1987 degut al seu important paper a la cultura i arquitectura xineses. Es tracta d’un conjunt de 980 edificis que ocupa una superfície de 72 hectàrees. Es va construir entre el 1406 i el 1420 i va servir de Palau Imperial durant les dinasties Ming i Qing i, més endavant, com a seu del govern xinés.

Per visitar la Ciutat Prohibida de Beijing cal anar ben equipats d’aigua i menjar, però sense excedir-nos ja que a l’interior del recinte hi ha diferents parades on venen menjar, gelats i aigua i, tenint en compte el seu preu reduït, no val la pena anar carregant molt de menjar i líquids. Cal tenir en compte que una visita “normal” a la Ciutat Prohibida no baixa de les 3 hores, hi ha molt a recórrer (i poques ombres), així que més val aquell dia matinar i prendre-s’ho amb calma.

Visita a la ciutat Prohibida, Beijing

Visita a la ciutat Prohibida, Beijing

Per últim, és important saber que la ciutat Prohibida està tancada tots els dilluns de l’any… Així que compte en apropar-se fins allà per res…

Gran Muralla Xinesa

Evidentment, no podia faltar tampoc la visita a la Gran Muralla Xinesa, un lloc únic i també declarat com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO al 1987. Li hem dedicat una entrada al blog a la Gran Muralla Xinesa, explicant la nostra curiosa experiència, tot el que creiem que cal tenir present al visitar-la i els diferents trams que es poden visitar.

La Gran Muralla Xinesa, tram de Simatai

La Gran Muralla Xinesa, tram de Simatai

Mercat de la Seda

El mercat de les imitacions més famós de Beijing. Tot un edifici de 5 plantes amb tota mena d’imitacions: joies, roba, electrònica, etc. Si t’agrada regatejar estàs en el lloc adequat. Ara bé, a dins del Mercat de la Seda et poden passar les hores molt ràpid i inflar-te a comprar coses, com ens va passar a nosaltres… També cal saber que hi ha imitacions de bona qualitat i d’altres de no tan bona qualitat. Cal saber negociar i conèixer allò que estàs buscant.

Al Mercat de la Seda i, com pràcticament a la resta de llocs de Xina, en un primer moment sempre et proposen un preu desorbitadament alt. És el moment en el que cal entrar a regatejar, sense por, ja que en molts casos aquests preus inicials estan multiplicats per 10.

Nosaltres, entre d’altres coses vam comprar:

 • 2 motxilles NorthFace (18-20€/u.)
 • 2 jaquetes North Face (18-20€/u.)
 • 4 impermeables North Face per la pluja (4€/u.)
 • 2 Camises Polo Ralph Lauren (8-9€/u.)
 • Calcetes Calvin Klein (1,5€/u.)
Algunes de les compres que vam fer al Mercat de la Seda de Beijing

Algunes de les compres que vam fer al Mercat de la Seda de Beijing

Sempre i quan es pugui, val la pena reservar-se un dia sencer del viatge a Xina per anar de compres al Mercat de la Seda, ja que hi ha oportunitats molt interessants.

A banda d’aquestes principals atraccions turístiques a Beijing, hi ha d’altres que no hem de deixar passar:

 • Visitar elcarrer comercial Qianmen i les seves botigues.
 • Visitar el carrer Wangfujing, famós per les seves paradetes de menjar on venen pinxos variats com ara escorpins, cavallets de mar, escarabats, etc.
 • Perdre’s caminant pels hutongs (carrerons que formen el casc antic de la ciutat).
 • Visitar la plaça de Tiananmen.
 • Perdre’s en metro i aparèixer a llocs més random, com ara el zoo de la ciutat.
 • Agafar autobusos i deixar-se portar veient el dia a dia dels xinesos.
 • Comprar en botigues locals i al·lucinar amb la diversitat de menjars curiosos que tenen, com ara frankfurts individuals ja comestibles, patates de te matcha…

En definitiva, Beijing és una ciutat enorme que no te l’acabes en un sol dia! Nosaltres seguim la nostra manera de viatjar i sempre prioritzem les visites definides com a primordials i, després, afegim a la llista recomanacions de llocs de la gent local.

Allotjament a Beijing

A Beijing ens vam allotjar a una espècie d’alberg anomenat Beijing Sanlitun Hostel,amb sala de jocs, ambient molt juvenil i amb esmorzars europeus. Un allotjament senzill i molt cèntric, bàsicament el que buscàvem en aquesta gran ciutat.

Pingyao: Ancient City

Deixem enrere les aglomeracions de Beijing per endinsar-nos en una atmosfera medieval. La ciutat de Pingyao és un clar exemple de l’autèntica Xina. Es troba a mig camí entre Beijing i Xi’an.

L’arribada a Pingyao va ser en tren diürn i al sortir de l’estació tots els estrangers vam esquivar orgullosos tots els taxistes, per agafar l’autobús públic que ens deixava al centre de la ciutat de Pingyao. L’estació de tren es troba en un recinte buit, en què només t’esperen a fora els taxis i el bus.

Visitant Pingyao Ancient City

Visitant Pingyao Ancient City

Pingyao és una ciutat fundada al segle XIV amb un casc antic (Pingyao Ancient City) rodejat per una muralla de 6 km de longitud i 12 m d’alçada amb 6 portes d’accés. S’intueix que la ciutat ha anat creixent al voltant d’aquesta muralla; doncs, el contrast entre l’arquitectura de l’interior amb la ciutat de l’exterior es fa notar quant a neteja, decoració, vehicles, etc.

Què visitar a Pingyao?

Pingyao és una ciutat molt ben conservada amb una atmosfera medieval de pel·lícula. Un ambient relaxat per poder passejar i perdre’t pels carrerons, observar com hi viuen, es relacionen, etc.; dins la ciutat emmurallada hi ha nens, avis jugant als escacs o, asseguts, simplement observant. I, per altra banda, hi ha un munt de botigues i negocis de massatges, restaurants… destinat al turisme.

I, ja que la ciutat acompanyava, vam aprofitar la visita per fer-nos algun massatge de peus i espatlles per agafar forces per tot el que ens quedava de viatge.

El cert és que Pingyao es pot visitar en un únic dia, tot i que nosaltres vam fer nit ja que no vam arribar gaire d’hora el primer dia. En general ens vam sentir molt còmodes a l’Ancient City. Val a dir que dins la muralla es pot anar per lliure gratuïtament o bé pagar entrada per visitar diversos temples o museus.

Allotjament a Pingyao

Ens vam allotjar al Yixingtong Hostel, situat dins l’antiga ciutat emmurallada, amb una entrada a un pati amb decoració i mobiliari tradicional, segurament una antiga casa rehabilitada per utilitzar-la a dia d’avui com a hostel.

Yixingtong Hostel de Pingyao

Yixingtong Hostel de Pingyao

Tot un privilegi poder viure per uns dies en una casa tradicional xinesa de Pingyao, traslladant-te en una altra època. Les habitacions són amples, netes, amb wifi i el responsable de l’hotel parla anglès i aporta un munt de recomanacions per veure, visitar i menjar a la ciutat.

S’ha de dir que ens va costar una mica trobar el hostel, ja que està una mica amagat i amb els buscadors no trobàvem bé el carrer. Finalment, però, vam preguntar a gent de les cases dels voltants i ens hi van portar.

La nostra següent parada va ser Xi’an que, es pot arribar des de Pingyao, o bé en tren ràpid en unes 3 hores, o bé en tren nocturn (una opció més econòmica), i així ho vam fer nosaltres!

Tren nocturn de Pingyao a Xi'an

Tren nocturn de Pingyao a Xi’an

Xi’an: Guerrers de Terracota

Arribem a Xi’an en una gran estació de trens i autobusos ple de gent, ja apuntava maneres la ciutat. El nostre objectiu en aquesta ciutat era clar:visitar els milers de Guerrers de Terracota.

Visita als Guerrers de Terracota

Per Xi’an ens movíem fàcilment en autobús. Així vam anar a visitar els Guerrers de Terracota i els seus voltants, com la tumba de Qin Shi, la de l’emperador Jingdi, les Fonts Termals de Huaqing… Des del centre de la ciutat hi ha uns 30 km fins a aquestes restes arqueològiques.

L’exèrcit de Guerrers de Terracota es troba dins del mausoleu del primer emperador de la Xina, Qin Shi Huangdi. Des del seu descobriment al 1974, Xi’an s’ha convertit en una de les principals destinacions turístiques de Xina, junt amb la Gran Muralla Xinesa.

És curiós com totes les figures dels Guerrers de Terracota estan ordenades segons el seu rang militar; uns a peu i altres a cavall. Totes aquestes restes arqueològiques es troben en tres grans sales, tot i que la primera és la principal i més gran, amb més de sis mil figures.

Sala principal on es troba la majoria de figures dels Guerrers de Terracota, Xi’an

Sala principal on es troba la majoria de figures dels Guerrers de Terracota, Xi’an

Aquí és on vam sorprendre’ns més del volum de persones que hi havia, tant turisme intern com extern, de forma concentrada veient els guerrers, amb una calor exagerada… tota una aventura de supervivència per a poder veure’ls sense que la riuada se t’emportés.

Alguns dels Guerrers de Terracota en fase de restauració

Alguns dels Guerrers de Terracota en fase de restauració

També, a la ciutat de Xi’an vam passejar per les muralles de la ciutat, la torre del tambor, la torre de la campana i la ciutat en sí plena d’edificis alts, amb neons i llocs de menjar ràpid i menjar de carrer. En general, Xi’an és una ciutat molt més tranquil·la que Beijing o Xangai que comentarem més endavant.

Allotjament a Xi’an

Persona pujant una moto a l’ascensor de l’edifici on estàvem allotjats

Persona pujant una moto a l’ascensor de l’edifici on estàvem allotjats

 

Ens vam allotjar al Xi’an Haojia Apartment, que semblava ser casa d’una família xinesa que vivia en un d’aquests blocs de no sabem quants pisos i números d’escales, que ens va costar força trobar i, alhora, va ser una experiència nova per a nosaltres poder entrar i conèixer un pis, edifici i comunitat habitual d’allà.

Ens va sorprendre compartir ascensor amb gent en moto que anava a casa a carregar-la, la quantitat de pisos que hi havia i, a la vegada, l’amabilitat de la família acollidora que ens van convidar a menjar amb ells i explicar com ens podíem moure i visitar Xi’an.

També, val a dir que la neteja de l’apartament era molt fluixa. Hi havia una olor concentrada de no existir una neteja continuada. Tampoc hi havia wifi.

 

 

 

Yangshuo, terra natal de Goku

De tot l’itinerari de Xina durant aquests 17 dies, el que més ens va agradar van ser aquests dies de relax i aventura a Yangshuo.

Camps d’arròs a Yangshuo

Camps d’arròs a Yangshuo

Yangshuo es troba a regió de Guilin, ciutat principal per on vam haver de passar per arribar-hi i marxar. La intenció d’aquesta visita era endinsar-nos en una zona més rural de Xina, on poder fer més la nostra i sortir de la dinàmica urbana. Ens van enamorar les muntanyes verdes pedregoses i en formes rodones que semblava que brotessin del riu Li i de la terra, com si de la selva es tractés.

Riu Li als voltants de Yangshuo

Riu Li als voltants de Yangshuo

Què visitar a Yangshuo?

Un dels principals atractius de Yangshuo és la quantitat de mutnanyes i vistes que podem trobar-nos. Una de les excursions que més ens va agradar va ser la visita a Moon Hill a plena matinada per veure com sortia el sol, el moviment dels núvols, el cant dels ocells… Un entorn privilegiat que val la pena seure i contemplar com surt el sol.

Esperant a què surti el sol des de Moon Hill, Yangshuo

Esperant a què surti el sol des de Moon Hill, Yangshuo

Com que el paisatge ho mereixia, en més d’una ocasió vam llogar bicicletes i moto per visitar els camins de camps d’arròs dels voltants i un d’aquests dies vam tornar en barca pel riu Li amb les bicicletes a dins.

Una de les altres visites interessants per la zona, van ser les Water Cave, unes coves gegants plenes d’estalactites molt curioses de veure.

Estalactites dins de les Water Cave, Yangshuo

Estalactites dins de les Water Cave, Yangshuo

Dins d’aquestes coves també hi havia pous de fang on pots banyar-te, a l’hora que unes termes d’aigua calenta.

Pous de fang a Water Cave, Yangshuo

Pous de fang a Water Cave, Yangshuo

Evidentment, també val visitar el centre de Yangshuo, les famílies que hi vivien i hi feien vida al carrer, trepitjar els seus històrics ponts, veient com cau el sol i arriben totes les barques del riu Li… Preciós.

Vistes del Riu Li des d’un dels ponts de Yangshuo

Vistes del Riu Li des d’un dels ponts de Yangshuo

Cal dir que, tot i ser un ambient rural, Yangshuo és molt turístic també i està ple de restaurants, activitats d’oci i excursions en bicicleta, escalada amb premis, museus de tots tipus, hotels… Tota una gran oferta turística. És per això que vam optar per allotjar-nos una mica a les afores del centre, però la multitud existeix igual, com pràcticament a tot arreu d’aquest immens país…

Allotjament a Yangshuo

L’arribada a Yangshuo va ser en autobús i vam escollir una habitació en un hotel d’un poblet. Així que vam agafar un bus públic que sortia de la ciutat de Yangshuo per portar-nos fins a la zona de muntanya on estava el nostre allotjament, que va ser tot un encert.

A Yangshuo ens vam allotjar al Yangshuo Moon Resort Hotel, al poble Li, amb unes vistes espectaculars, el menjar boníssim i les habitacions grans, còmodes, netes i amb wifi.

Vistes des de l’habitació del Yangshuo Moon Resort Hotel

Vistes des de l’habitació del Yangshuo Moon Resort Hotel

El propietari va ser molt simpàtic, però a vegades entre el bon rotllo volia fer negoci, apujant-nos preus que nosaltres podíem aconseguir a preu normal a la ciutat.

Xangai, la ciutat més moderna de Xina

Xangai és una altra de les grans ciutats de Xina i actualment la més poblada del món, una ciutat que destaca per tenir tocs moderns i, a la vegada, tradicionals.

De camí al barri Pudong de Xangai

De camí al barri Pudong de Xangai

Lo bo de Xangai és que pràcticament la majoria d’atraccions turístiques es poden visitar caminant, ja que estan molt a prop. No obstant això, és una ciutat molt agraïda també per moure’s en transport públic

Què visitar a Xangai?

El principal lloc d’interès a Xangai és el barri The Bund, un passeig marítim on es troben molts dels edificis més característics de la ciutat, amb un estil molt europeu. Si passegem per aquell passeig veiem a l’altra banda del riu el famós barri Pudong, el qual ha sigut construït durant els darrers 20 anys i té un aspecte molt futurista.

Vistes del barri Pudong des del Bund

Vistes del barri Pudong des del Bund

A Pudong trobem l’Oriental Pearl Tower (Torre Perla Oriental), que és la tercera torre més alta del món i a la que només es pot pujar pagant una entrada d’uns 180 iuans. També destaca el gratacel Shanghai World Financial Center, actualment l’edifici més alt de Xina i el tercer gratacel més alt del món amb 492 m. i 101 pisos.

L’estació de metro més propera al barri de Bund és la de East Nanjing Road. Allà també hi ha ferris i un túnel de vianants que travessa el riu i connecta el Bund amb Pudong. Només pel simple fet de passejar per aquesta zona de Xangai i veure aquelles vistes ja val la pena la seva visita.

A banda d’aquesta zona més moderna de la ciutat, també existeix la part de Xangai més tradicional, on es poden visitar diferents temples, com el Jingan, Loghua o el del Buda Jade; aquest últim destaca per l’enorme figura d’un buda que té de 3 tones i gairebé 2 metres d’alçada.

Allotjament a Xangai

L’allotjament de Xangai va ser el Motel Shanghai Pudong Jinqiao Jin’gao Road, un hotel prou correcte, una mica allunyat del centre de la ciutat però que s’arriba bé en metro. Vam triar aquesta opció perquè estava ben combinat per després dirigir-nos cap a l’estació de tren de Xangai, des d’on tornàvem en tren bala cap a Beijing (unes 5 hores de trajecte), on vam fer les darreres dues nits del nostre viatge a Xina i ja tornàvem cap a Barcelona.

I fins aquí les ciutats i racons que destaquem del nostre viatge a Xina. Un itinerari de 17 dies que, òbviament, se’ns va fer curt tenint en compte la immensitat del país, però que vam poder gaudir-los com sempre que viatgem.

Esperem que siguin útils les nostres recomanacions d’itinerari i sobretot no t’oblidis de llegir els consells i informació útil per viatjar a Xina, que segurament et serà de gran ajuda si estàs pensant en visitar el país.