Sí, l’Índia és un d’aquells països que cal fer el visat i, com que sovint pot ser un tràmit farragós i difícil d’abordar, expliquem en aquesta entrada al blog la nostra experiència viscuda al 2014, amb alguns detalls actualitzats a posteriori (octubre del 2019).

El tipus de visat més habitual a l’hora de viatjar per oci a l’Índia és el visat de turista, el qual permet viatjar al país per vacances, aspectes culturals, visitar a amics o família, etc. Normalment l’Ambaixada de l’Índia emet un visat per a 6 mesos, tot i que si en el formulari per sol·licitar el visat s’indica una durada del viatge menor, pot ser que els serveis consulars concedeixin una durada inferior als 6 mesos. No obstant això, cal tenir en compte que aquesta durada no es podrà modificar des de l’Índia.

Qualsevol persona que resideixi a Espanya i que vulgui viatjar a l’Índia, pot sol·licitar el visat de dues maneres:

  • Visa Índia Espanya de forma online, rebent el visat electrònic per correu; o des del consolat de l’Índia a Espanya.
  • De forma presencial des del consolat de l’Índia a Espanya, amb l’intermediari VFS Global España SL.

Totes dues opcions són igual de vàlides, tot i que l’opció recomanada és fer-ho online al ser més econòmica i no tenir la necessitat de desplaçar-se a una seu VFS. A més a més, també cal tenir en compte que el visat de forma online permet estar a l’Índia durant 365 dies en períodes d’estades màximes de 90 dies.

Continguts de l'entrada

Com obtenir el visat a l’Índia de forma presencial?

Tal com ja hem avançat, el visat per viatjar a l’Índia (Visa Índia Espanya) es pot sol·licitar online o des del Consolat d’Índia a Espanya (Barcelona, Madrid i Las Palmas).

El Consolat de l’Índia i el Centre d’Aplicacions de VISA (ICVAC) són el soci de l’Ambaixada de l’Índia a Espanya. L’ICVAC és qui s’encarrega de la recepció de les sol·licituds del visat per viatjar a l’Índia i les despeses del visat, la presentació de sol·licituds a l’Ambaixada de l’Índia, la recollida dels passaports processats i la devolució dels passaports ja tramitats.

L’ICVAC és gestionat per VFS Global, una entitat que no participa en el procés d’avaluació de les sol·licituds de visats, però s’encarrega de conservar els passaports dels qui sol·liciten el visat i els retornen als seus propietaris un cop el visat és emès.

Les direccions de les oficines de VFS Global a Espanya són:

  • BARCELONA: Carrer de Sardenya 229, 3r pis, Oficina Nº 1, 08013 Barcelona
  • MADRID: Calle de Cardenal Marcelo Spínola 2, Planta Baixa, 28016 Madrid
  • LAS PALMAS: Calle León y Castillo 177, 4t pis, 35004 Las Palmas de Gran Canaria.

Nosaltres ho vam tramitar des de la seu de Barcelona i el cost del visat a l’Índia ens va sortir per uns 120€/persona.

Quants dies podem trigar en tenir el Visat per viatjar a l’Índia?

Segons el que indica l’empresa VFS Global al seu portal web, el temps que triguen en processar el visat és d’un mínim de 10 dies, però podria ser major… Per tant, recomanem sempre iniciar aquests tràmits amb, mínim, dues o tres setmanes d’antelació.

Un cop el nostre visat ha estat emès, cal doncs recollir el passaport o documents en una de les seus de VFS Global, o bé rebre’l per missatgeria, ja que l’ICVAC ofereix aquest servei d’entrega dels documents. Aquest servei és una bona opció si no es viu en una de les ciutats on hi ha seu de VFS (Barcelona, Madrid i Las Palmas). A nosaltres no ens va caldre.

En el cas de les oficines de Barcelona, l’horari per presentar els documents és de dilluns a divendres de 9 a 13h., en canvi, per la recollida del visat no s’indica res al web, així que caldrà preguntar-ho un cop s’entrega tota la documentació.

Quins són els requisits per sol·licitar la Visa Índia Espanya?

Val a dir que els requisits i documents obligatoris poden variar en funció del tipus de visat que es sol·liciti, però totes les categories de visat requereixen els següents documents:

  • Passaport original (i fotocòpia) amb validesa mínima de 6 mesos i almenys dues pàgines en blanc.
  • Dues fotografies de carnet segons els requeriments del Govern de l’Índia (en les oficines del VFS hi ha servei fotogràfic). Lo recomanable és fons blanc i de mides 5x5cm.
  • Formulari de sol·licitud de Visa emplenat i signat per totes les pàgines.
  • Formulari de Declaració també emplenat amb dades personals.
  • Resguard del pagament de les taxes, un cop s’ha fet el pagament al número de compte que s’indica.

També poden ser necessaris altres tipus de documents, que això ja dependrà de la categoria del visat que s’ha sol·licitat.

Com obtenir el visat a l’Índia de forma online o eVisa?

Per sol·licitar el visat online per viatjar a l’Índia (també conegut com eVisa) es pot fer a través de l’empresa iVisa que, per 33,45€ ens fan tota la gestió de forma ràpida i fàcil. A més a més, els formularis de sol·licitud estan en castellà i compten amb un servei d’atenció al client 24/7. I, si ets dels despistats, també ofereixen l’opció d’aconseguir l’eVisa d’Índia en 18 hores.

Només cal accedir al seu portal web i seguir tots els passos indicats. Fàcil!

Portal Web iVisa per tramitar visat per viatjar a l'Índia

Portal Web iVisa per tramitar visat per viatjar a l’Índia

I doncs ja tindríem el nostre visat per poder viatjar a l’Índia, ara ja tots els esforços posats en definir l’itinerari d’un dels millors viatges que puguis fer!