Aquest passat pont de la Immaculada hem tornat a visitar Barbastro, una ciutat que tant ens agrada visitar pel seu menjar i bon beure, meravellós entorn i, evidentment, perquè hi tenim família allà.

Després de visitar el Monestir budista del Parc del Garraf, ens van comentar que a prop de Barbastro, concretament a Panillo, hi havia també un temple budista, el Dag Shang Kagyü, així que, per què no anar-hi?

Com arribar al Centre Budista Dag Shang Kayü de Panillo?

Vam arribar al Centre Budista Dag Shang Kayü en cotxe i el vam deixar al parking gratuït, a l’entrada del temple. Des de Barbastro són uns 40 km, és a dir, més o menys 40 minuts en cotxe per una carretera nacional. O bé, 10-15 minuts en cotxe des de Grauss.

En el següent mapa es poden veure els diferents espais del lloc, com el temple, l’stupa principal i la Shedra (escola).

Mapa Centre Budista Dag Shang Kayü de Panillo

Mapa del Centre Budista Dag Shang Kayü de Panillo

Descobrint el Centre Budista Dag Shang Kagyü de Panillo

El Dag Shang Kagyu és un centre d’estudi, retir i pràctica del budisme tibetà amb 108 stupes, un molí gran d’oracions, una casa d’espelmes i la Shedra.

Molins del Centre Budista Dag Shang Kayü de Panillo

Molins del Centre Budista Dag Shang Kayü de Panillo

Un espai de pau, tranquil·litat i espiritualitat a l’estil budista. Creiem que és molt més autèntic i impressionant que el del Garraf, a més de disposar de més espais accessibles de forma gratuïta.

Per entrar al centre de Panillo cal travessar una porta gegant que dóna accés a una plaça central on es troba el temple i la resta d’espais i monuments.

Accés al Centre Budista Dag Shang Kayü de Panillo

Accés al Centre Budista Dag Shang Kayü de Panillo

Val a dir que aquest centre budista va ser fundat al 1984 per S.E. Kalu Rinpoche i, al 1985, es va establir com a centre dedicat a la pràctica i a l’estudi del budisme, amb les aspiracions d’arribar a ser, en un futur, centre de retir pels estudiants.

El Dag Shang Kayü té una àrea més extensa que el del Parc del Garraf i també disposa d’una zona de retir, Samten Ling, amb alberg per retirs de llarga durada.

Per últim, destacar que l’stupa principal es troba rodejada de petites stupes, que condueixen a la casa d’espelmes.

Stupa principal del Centre Budista Dag Shang Kayü de Panillo

Stupa principal del Centre Budista Dag Shang Kayü de Panillo

Sens dubte, la visita al centre budista de Dag Shang Kayü a Panillo és una molt bona opció per viure una religió i una cultura de més de 2.500 anys d’història. Un passeig pel Tibet la mar de recomanable i un lloc obert per a tothom.

📍Centre Budista Dag Shang Kagyü
22430 Panillo, Osca