Aquest pont de La Puríssima hem aprofitat per sortir i visitar, per fi, el Monestir budista del Garraf (o Palau Novella) que es troba al Parc del Garraf. 🎋

El cert és que era una visita que a la Isa li cridava força l’atenció des de fa ja temps, també perquè hi ha diferents rutes a fer en bicicleta als voltants. Fins i tot, havíem valorat l’opció de pernoctar- al temple, però quan ho vam consultar per email ens van respondre que només era possible per aquells que estan realitzant una formació o un recés.

Així doncs, vam fer una petita excursió al Parc del Garraf, que queda a 25 minuts de Barcelona. Un cop entrem al parc enfilem  una carretera direcció La Pleta, on es troba el punt d’informació i vam fer una primera parada. La carretera va enfilant la muntanya àrida i seca, mentre gaudeixes d’unes vistes d’alçada, de la costa i, poc a poc, es pot anar veient l’stupa del temple.

Carretera seca. Excursió al Parc del Garraf

Carretera seca i solitària del Parc del Garraf

El punt d’informació es troba enmig de la carretera. Compta amb un pàrquing  i un terreny amb una casa antiga. Allà ens van donar indicacions per arribar al monestir budista i les possibles rutes que hi ha a la zona.

Itineraris Parc del Garraf. La Pleta

Mapa d’itineraris del Parc del Garraf

Vam optar per fer una visita al temple budista i visitar Jafre, un antic llogaret, actualment abandonat, que alguns parlen d’ell com el “poble fantasma”. Així, ens dirigim cap a Palau Novella, seguint les indicacions de la carretera del parc.

El Monestir budista del Garraf s’accedeix per un camí pedregós fins arribar a la zona del pàrquing. El temple és de color beix i es pot accedir de forma gratuïta a l’stupa, el qual està just al davant, de color blanc amb decoracions acolorides i daurades.

Monestir budista del Garraf

Monestir budista del Garraf

L’stupa, tal com es comenta a la web, representa la ment il·luminada o consciència desperta de Buda. A més a més, cada stupa, segons les seves característiques, està relacionat simbòlicament amb diferents àmbits (salut, concentració, saviesa, etc.). La finalitat d’aquestes construccions icòniques és proporcionar un estat mental positiu per les persones que s’aproximen a elles i per l’entorn on es troben.

Stupa del Monestir budista del Garraf

Stupa del Monestir budista del Garraf

L’stupa del Parc del Garraf es relaciona especialment amb la Salut. Les indicacions per poder gaudir d’aquest element arquitectònic de forma completa estan escrites al voltant de l’stupa, i també es poden trobar a la seva web.

Si es vol visitar l’interior del temple hi ha servei de visites guiades per un preu assequible, alhora que es realitzen meditacions i tallers.

Visita a Jafre, el poble fantasma

Un cop visitat el monestir budista, vam continuar la nostra jornada dirigint-nos al poble maleït o fantasma, Jafre. 👻

Aquest cop però, vam deixar el cotxe al pàrquing gratuït del temple budista i vam desfer el camí pedregós per on vam accedir al temple. Allà comencen les senyalitzacions del sender GR 92-4 cap el poble de Jafre. La ruta no té gaire desnivell, són uns 7-8 kilòmetres entre anar i tornar. A l’anada notem una lleugera baixada, i a la tornada una mica de pujada.

Indicacions del sender GR 92-4 Jafre – Sant Pere de Ribes

Indicacions del sender GR 92-4 Jafre – Sant Pere de Ribes

El paisatge del GR és sec, sense pràcticament cap arbre alt i el camí és tranquil i ben indicat. Un cop hem arribat a la nostra destinació, podem veure les restes arquitectòniques del poble de Jafre, totalment ballat ja que es troba en runes. A uns 100 metres hi ha una zona d’aparcament per cotxes. 🚗

Segons ens hem pogut informar, a partir del 1950 el poble de Jafre va quedar totalment abandonat i els edificis es van començar a degradar. Des d’aleshores s’han sentit moltes llegendes i misteris sobre aquest poble. A dia d’avui, Jafre és un punt de trobada d’investigadors de fenòmens paranormals, on s’han realitzat diverses psicofonies i sessions d’espiritisme.

Poble fantasma Jafre

Jafre, el poble fantasma

No obstant això, en aquella zona es respirava molta tranquil·litat, així que vam esmorzar tranquil·lament i la Isa va aprofitar per fer una petita meditació, gaudint del sol, els sons i les olors. A l’acabar, vam tornar pel mateix camí.

És una excursió fàcil, accessible per persones amb mobilitat reduïda ja que el camí és ample i no massa pedregós. En qualsevol cas, hi ha aparcament i accés pels cotxes. Així, pot ser perfectament una excursió familiar per passar el matí. I pels que som de Barcelona, una molt bona opció per desconnectar, a menys de mitja hora de casa. ☝

📍Parc del Garraf